Vali Aksoy, 450 Hektar Alanin Zarar Gördügünü Açikladi

Karacasu’nun Alemler Mahallesi’ndeki daglik alanda baslayan yangin kontrol altina alinmaya çalisilirken, bölgede incelemelerde bulunan Vali Hüseyin Aksoy, 450 hektar alanin zarar gördügünü açikladi.

Vali Aksoy, 450 Hektar Alanin Zarar Gördügünü Açikladi
Aydin’in Karacasu ilçesi Alemler Mahallesi’nde meydana gelen orman yangini ile mücadele araliksiz devam ediyor. Zaman zaman rüzgarin siddeti ile büyüyen yanginin kontrol altina alinabilmesi için güvenlik hatlari olusturulurken, hem karadan hem havadan söndürme çalismalari da devam ediyor. Yangin bölgesine giderek incelemelerde bulunan Aydin Valisi Hüseyin Aksoy, yanginin kontrol altina alinmasi için tüm kurumlarla isbirligi içinde çalisildigini belirterek, ilk tespitlere göre bölgede 450 hektar alanin zarar gördügünü açikladi.

“450 hektar alan zarar gördü”

2 gün önce baslayan yanginin henüz kontrol altina alinamadigini belirten Aydin Valisi Hüseyin Aksoy; “Sali günü saat 17.30’da baslayan yangini su asamada henüz kadar kontrol altina alabilmis degiliz. Yaklasik olarak 450 hektar alanin zarar gördügü degerlendirilmektedir. Kesin alani, yangin tamamen kontrol altina alindiktan sonra ifade edebiliriz. Orman teskilatimizla basta Büyüksehir Belediyesi ve ilçe belediyelerimiz olmak üzere karayollari, DSI gibi bütün kurum ve kuruluslarimizla, muhtarlarimizla, vatandaslarimizla, gönüllülerimizle, sayin milletvekillerimizle hep birlikte alandayiz, çalisiyoruz. Yangini kontrol altina almak adina önemli bir gayret ortaya konuyor. Temennimiz bu alanda mesafe alabilmek ve çalismayi belirli bir asamaya getirebilmek” dedi.

“Güvenlik hatlari olusturuldu”

Yanginin yerlesim yerlerini tehdit etmemesi için de güvenlik hatlarinin olusturuldugunu ifade eden Vali Aksoy; “Su asamada yerlesim yerlerinin zarar görmemesi adina önleyici tedbirler alindi. Özellikle belirli yollar yapilmak suretiyle, agaçlar kesilmek suretiyle güvenli hatlar olusturulmasi ile ilgili çalismalarimiz devam ediyor. Temennimiz yerlesim yerlerine yangin ulasmadan, bununla ilgili çalismalari tamamlayabilmek” dedi.

Bölgedeki incelemelerin ardindan Vali Aksoy, Alemler Mahallesi’ne giderek yangindan zarar gören vatandaslar ile görüstü.
Kaynak: İHA