Ümitcan Uygun 'Kasten Öldürme' Suçundan Sulh Ceza Hakimligine Sevk Edildi

Esra Hankulu’nun ölümüyle ilgili yürütülen sorusturma kapsaminda süphelilerden Ümitcan Uygun, ‘kasten öldürme’ suçundan Ankara Nöbetçi Sulh Ceza Hakimligine sevk edildi.

Ümitcan Uygun 'Kasten Öldürme' Suçundan Sulh Ceza Hakimligine Sevk Edildi


Ankara’nin Mamak ilçesinde yasanan olayda Esra Hankulu evinde ölü bulunmus ve geceyi Ümitcan Uygun’la beraber geçirdigi tespit edilmisti. Emniyetteki islemlerinin ardindan adliyeye sevk edilen Uygun, savcilik ifadesinin ardindan tutuklanma talebiyle Sulh Ceza Hakimligine sevk edildi. Olay günü ayni evde bulunan süpheliler Furkan G. ve Dilan G. içinse savci, ‘suç delillerini karartma’ suçundan ‘konutu terk etmeme’ adli kontrol sartiyla serbest birakilmalarini talep etti.

Aleyna Çakir’in ölümünün ardindan bir süre gündem olan ve sonrasinda ‘uyusturucu madde kullandirmayi özendirme’ suçundan cezaevine giren Uygun, yaklasik 3 hafta önce tahliye edilmisti. Evde inceleme yapan ekipler tarafindan hayatini kaybeden Hankulu’nun vücudunda herhangi bir kesici alet ya da silahla yaralama izine rastlanmadigi ögrenilirken, kesin ölüm nedeninin Adli Tip Kurumu tarafindan çikacak otopsi raporuyla netlesecegi ifade edildi.
Kaynak: İHA