Uluslararasi Islami Yardim Vakfi, Tel Abyad'da Talasemi Ve Kan Merkezi Açti

Uluslararasi Islami Yardim Vakfi, Baris Pinari Harekati'yla terör örgütü YPG/PKK'dan temizlenen Tel Abyad ilçesindeki Akdeniz Anemisi (Talasemi) hastalarina hizmet verecek Talasemi ve kan merkezini hizmete açti.

Tel Abyad'da Talasemi ve kan merkezinin açilisi, Ingiltere merkezli ve dünyada 40'tan fazla subesi olan Uluslararasi Islami Yardim Vakfi, Sanliurfa Il Saglik Müdürlügü Suriye Görev Gücü koordinasyonuyla gerçeklesti.

Tel Abyad Yerel Meclis Baskani Salih Hac Abdullah, Uluslararasi Islami Yardim Vakfi temsilcileri ile Sanliurfa Il Saglik Müdürlügü Suriye Görev Gücü temsilcilerinin katilimiyla gerçeklesen açilis töreninde kurdele kesiminin ardindan temsilciler, büyük çogunlugu çocuk Akdeniz anemisi hastalarina hizmet verilen merkezdeki birimleri gezdi.

Uluslararasi Islami Yardim Vakfindan Tibbi Programlar Sorumlusu Doktor Ahmet Damen, AA muhabirine yaptigi açiklamada, merkezde, Tel Abyad ve Rasulayn ilçeleri basta olmak üzere Baris Pinari Harekati bölgesinde yasayan tüm sivillere saglik hizmeti verilecegini söyledi.

Kan bankasinin bölgede saglik hizmeti veren 6 hastaneye destek verecegini belirten Damen, Akdeniz anemisi 75 hastaya ulasim, tahlil ve ilaç hizmetlerini ücretsiz vereceklerini aktardi.

Demen, Talasemi hastalarinin saglik durumuna göre ayda 4-5 tedavi seansina ihtiyaç duydugunu belirtti.

Damen, "Artik açilan merkez sayesinde Türkiye'ye sevk ihtiyaci kalmadi. Hastalarda ulasim, sevk ve ilaç masraflari kalmadi. O yükü biz üstlendik." diye konustu.

Tel Abyadli Abdülselam Cebbini, söz konusu merkezin Tel Abyad'da açilan ilk Talasemi merkezi oldugunu belirterek Akdeniz anemisi hastasi çocuklara kan bagisinda bulunmak için merkeze geldigini söyledi.

Çocugu Talasemi hastasi olan baba Ahmet Kati de kent merkezindeki camilerdeki kan bagisi çagrisi üzerine merkeze geldigini belirtti.

Kati, bu tür hastaliklarin tedavisinin her yönden yorucu oldugunu ifade ederek açilan merkez sayesinde tüm tedavi, tahlil ve ulasim masraflarinin Tel Abyad'da ücretsiz oldugunu söyledi.

Kati, Uluslararasi Islami Yardim Vakfi ve bütün emegi geçenlere tesekkür etti.

Kaynak: AA