Ingiltere Basbakani Johnson'in Karantina Karari Halki Kizdirdi

Ingiltere Basbakani Boris Johnson’in, Covid-19 testi pozitif çikan bir personelle temasina ragmen kendini karantinaya almayacagi açiklandi. Johnson’un, söz konusu personelle yakin temasta bulunmadigi gerekçesiyle aldigi karara halk tepki gösterdi.

Ingiltere Basbakani Johnson'in Karantina Karari Halki Kizdirdi


Ingiltere Basbakani Boris Johnson’in, ayni uçakta seyahat ettigi bir personelin Covid-19 testinin pozitif çikmasina ragmen kendini karantinaya almayacagi bildirildi.

Ingiliz medyasinda yer alan haberlere göre, Johnson’in bu hafta Iskoçya seyahatinde ayni uçakta bulundugu söz konusu personelin Covid-19 testinin pozitif çikmasinin ardindan uçaktaki diger kisiler kendilerini karantinaya aldi. Ingiliz medyasi, Johnson’in Covid-19 tespit edilen kisi ile "yakin temasta olmadigi" gerekçesini öne sürerek kendini karantinaya almadigini aktardi.

Basbakanlik Ofisi’ndan yapilan açiklamada ise "Basbakan, Birlesik Krallik’taki topluluklari düzenli olarak ziyaret ediyor ve ziyaretlerin tüm yönleri Covid-19 kurallari dogrultusunda gerçeklestiriliyor. Basbakan, Covid-19 testi pozitif çikan kimseyle yakin temas kurmadi" denildi.

Öte yandan Ingiltere hükümetinin aldigi kararlarda, bir kisinin, Covid-19 testi pozitif sonuçlanan bir kisi ile ayni araç veya uçakta seyahat ettiginde yakin temas kurulmus olduguna yönelik açiklamalar bulunuyor.

"ÜST DÜZEY MUHAFAZAKAR LIDERLER HALKI GERÇEKTEN SAF SANIYORLAR”

Johnson’in karari halkin tepkisini çekerken, Isçi Partisi Baskani Anneliese Dodds da konuyla ilgili yaptigi açiklamada, "Basbakan’in, herkesin uymasi gereken kurallarin üstünde olmak için bir sebep bulmaya çalistigi ve daha önce yasananlardan hiçbir sey ögrenmedigi açik" ifadelerini kullandi. Doods, "Üst düzey muhafazakar liderler halki gerçekten saf saniyorlar. Bu, onlar için bir kuralin ve diger herkes için baska kurallarin geçerli oldugunun sadece bir örnegi" dedi.



Geçtigimiz ay Basbakan Boris Johnson ve Ekonomi Bakani Rishi Sunak, Covid-19 testi pozitif çikan Saglik Bakani Sajid Javid ile yakin temasta bulunmalarindan sonra kendilerini 10 gün karantinaya almak zorunda kalmisti. Baslangiçta, günlük test pilot programinda yer alacaklari için karantinadan kaçinabilecekleri söylemleri tepki alinca Johnson ve Sunak karantina uygulayacaklarini açiklamisti.

(Aylin Karadeniz/IHA)
Kaynak: İHA