Antalya'da Ormanlik Alanda Cesedi Bulunan Azra Gülendam'in Ablasi Ezgi Haytaoglu Açiklamasi

'Kardesimin idealleri, hayalleri, hisleri o tabuta sigdi'.

Antalya'da ormanlik alanda cesedi bulunan üniversite ögrencisi Azra Gülendam Haytaoglu'nun ablasi Ezgi Haytaoglu,"Kardesimin idealleri, hayalleri, hisleri o tabuta sigdi." dedi.

Abla Ezgi Haytaoglu, Azra'nin yakinlari ve arkadaslari, Kadirli ilçesi Rauf Denktas Bulvari'nda basin açiklamasi yapti.

Ellerinde "Sessiz kalmiyoruz", "Azra'ya ses ol", "Yasta degil isyandayiz", "Kadina kalkan eller kirilsin" yazili dövizler tasiyan ve üzerlerinde Azra'nin fotografinin bulundugu tisört giyen grup, saygi durusunda bulundu.

Burada açiklama yapan abla Ezgi Haytaoglu, Azra'nin ablasi olmaktan gurur duydugunu söyledi.

Azra'yla hem kardes hem de en yakin arkadas olduklarini ifade eden Haytaoglu, kiz kardesinin canice katledildigini vurguladi.

Haytaoglu, kardesinin kararlarini her zaman destekledigini aktararak söyle konustu:

"Ona harçlik verilen parayla kitap alirdi. Kafede oturmaz, tiyatroya giderdi. Dönüp kocaman gözleriyle 'Abla, ben çok basarili olacagim' derdi. Biliyorum olacakti. Küçük bir bedende kocaman bir kadin kadar olgun, çocuklugunu yitirmeyecek kadar canliydi. Hayat hiç onun yanindan öylece akip gitmezdi mutlaka kosar o hayati yakalardi. Sokaktaki kediye, öldürülen kadina, aglayan küçük bir çocuga hep dokunurdu kalbiyle."

Yasananlarin kötü bir saka gibi geldigini dile getiren Haytaoglu, "Benim kardesimdi, bunlar olmasa da benim kardesimdi. Banka oturmaya diye gidip tabutuyla döndü kardesim, küçük bedeni paramparça, bir çocuk tabutuyla. Kardesimin idealleri, hayalleri, hisleri o tabuta sigdi. Belki onun küçük bedeni baska bedenlere siper olur diye teselli oluyorum." ifadelerini kullandi.

Azra'nin okul arkadaslarindan Ömer Güven de Azra'nin haksizliga gelemeyen bir yapida oldugunu kaydetti.

Arkadasinin bu yüzden gazeteci olmak istedigini dile getiren Güven, Azra'nin magdur edilmis, hakkini savunamamis bütün kadinlarin sesi olma ve onlarin sesini duyurma hayalinin oldugunu vurguladi.

Güven, "Sadece bir aile evladini, ögretmen ögrencisini, arkadas arkadasi degil. Insanlik, insanligini kaybetti. Tüm kadinlar için hayatini adamak isteyen Azra, vahsice katledilen kadinlardan biri oldu." diye konustu.

Antalya'da 28 Temmuz'dan beri kizlarindan haber alamayan Haytaoglu ailesinin, durumu Ilçe Emniyet Müdürlügüne bildirmesinin ardindan arama çalismasi baslatilmis, genç kizin cesedi, Varsak ormanlik alaninda gömülmüs halde bulunmustu. Süpheli M.M.A. çikarildigi sulh ceza hakimligince tutuklanmisti. Haytaoglu'nun cenazesi, 4 Agustos'ta Kadirli ilçesindeki törenin ardindan topraga verilmisti.

Kaynak: AA