Ünlü Isimlerden Ve Mobilya Fuarinda Yanan Ormanlar Için Destek

17’nci Uluslararasi Mobilya Fuari’ndaki ünlü bir yatak firmasinin standi ziyaret eden Nuri Alço, Faik Öztürk ve Nagihan Karadere gibi ünlü isimler orman yanginlarina duydugu üzüntüyü dile getirdi. Firma sahibi ise yanginlarin yasandigi bölgeye 10 bin fidan bagislayacaklarini açikladi.

Ünlü Isimlerden Ve Mobilya Fuarinda Yanan Ormanlar Için Destek
Yesilköy’de CNREXPO 17’nci Uluslararasi Mobilya Fuari’nda, yüzlerce marka yerini aldi. Fuar’da yer alan firmalar arasinda ünlü yatak firmasi da stant kurdu. Firmanin standini Nuri Alço, Faik Öztürk ve Nagihan Karadere gibi ünlü isimler ziyaret etti. Firma sahipleri Fikret Sen ve Sedat Sen ünlü isimlere standi gezdirdi.

Stantta gazetecilerin sorularini yanitlayan Nuri Alço, son zamanlarda ülkemizin güney ve ege bölgelerinde meydana gelen yanginlarla ilgili konusarak, “Biz dost ziyaretine geldik buraya. Burasi ve sahibi olan 2 kardes bizim için çok önemli bir firma. Buraya onlar için geldik. Gerçekten çok güzel ürünler yapiyorlar bizde onlari ziyarette bulunuyoruz” dedi.

Fuarin önemiyle ilgili konusan Firma sahibi Fikret Sen, “Ülkemiz açisindan güzel bir fuar oldu. Insallah ihracatimizi artiracak ürünler yapiyoruz. Yeni modellerimiz var. Türkiye’de ve dünyada ses getirmeye devam edecegiz. Hayirli olur Insallah” diye konustu.



“Benim evim yansa bu kadar üzülmem”

Yanginlardan dolayi üzüntüsünü dile getiren Faik Öztürk, “Her yerde dursaydi bu yanginlar benim evim yansaydi keske. Dua etmekten baska aglamaktan baska bir sey gelmiyor elimden. Benim evim yansa bu kadar üzülmem. Benim torunum o yesilligi o doganin güzelligini bir daha görebilecek mi. Onun için çok üzülüyorum. Hayat devam ediyor. Bu insanlar da bu isi yapiyorlar gecesini gündüzüne katip. Her üründe alin teri var bu insanlarin onlara da güç vermek için onlarin da dünyada da daha iyi yerlere gelmesini saglamak için buradayiz. Burada ne kadar gülsek bile yanginlardan dolayi içim kan agliyor. Bir firsatim olsa 5 dakikada kosup gidecegim. Milletimize de helal olsun desteklerinden dolayi. Safiye Hanimla da konustum. O da Bodrum’da bir yere kadar gitmis destek için ama görevliler tehlike oldugu için daha ileri gitmesine müsaade etmemisler. Elimize kalem kagit alsak ayni sekilde resmini bile çizemezsiniz. Allah güç kuvvet versin. Allah yardimcimiz olsun” seklinde konustu.



“Ülke bizim, biz sahip çikacagiz”

Ünlü isim Nagihan Karadere ise, “Ben inaniyorum ki devletimiz ve büyüklerimiz elinden ne geliyorsa yapiyordur. Biz kriz anini çok iyi yöneten bir milletiz en kritik süreçlerde dahi kenetlenip her seyin altindan kalktik bununda altindan kalkacagimiza inaniyoruz. Yüregimi orada ama bedenen buradayiz. Böyle firmalarimiza da destek olmak zorundayiz. Bu firmalarda da bir dünya insan evlerine ekmek götürüyor. Biz de bu süreci iyi yönetmeliyiz. Biz dostluk olarak buradayiz. Böyle kaliteli yerli malini tüm dünyaya ve Türkiye’ye duyurabilmek için çabaliyoruz” ifadelerini kullandi.

"10 bin fidan bagis yapacagiz, ülke bizim sahip çikacagiz"

Milano Yatak firmasi ortagi Sedat Sen, Orman yanginlariyla ilgili ellerinden gelebilecek tüm destegi saglayacaklarini ifade ederek, “Devletimiz zaten yapiyor. Biz uzaktayiz ama yapabilecegimiz seylerden birisi TEMA Vakfi’nin bagis kampanyasina bizde katilacagiz ve 10 bin Fidan bagis yapmak istiyoruz. Ülke bizim biz sahip çikacagiz” diye konustu.

Kaynak: İHA