TEIS'ten 'Yanik Kreminde Fiyat Artisi' Iddialarina Iliskin Açiklama Açiklamasi

'Bazi basin kuruluslarinda yer alan yanik ve yara kremi ile ilgili yapilan haberler gerçegi yansitmamaktadir'.

Tüm Eczaci Isverenler Sendikasi (TEIS), bazi basin kuruluslarinda yer alan yanik ve yara kremlerinde fiyat artisi ile ilgili yapilan haberlerin gerçegi yansitmadigini bildirdi.

TEIS'ten yapilan yazili açiklamada, yangin bölgesinde dagitilan yara ve yanik kremlerinin fiyatlarinin fahis sekilde arttigi iddiasiyla ilgili yazili ve görsel medyadaki bazi haberlerin, eczacilik camiasini son derece üzdügü ve infiale neden oldugu belirtildi.

"Bazi basin kuruluslarinda yer alan yanik ve yara kremi ile ilgili yapilan haberler gerçegi yansitmamaktadir." ifadesi kullanilan açiklamada, eczaci meslek örgütleri ve eczanelerin yangin bölgelerine yara ve yanik merhemi, göz damlasi gibi ürünleri bol miktarda Türkiye'nin her yerinden ücretsiz bir sekilde ulastirdigi ve yine eczacilar vasitasiyla ihtiyaç sahiplerine vermek için çalistiklari vurgulandi.

Satilan tüm ilaçlarin fiyatinin yilda bir kere Saglik Bakanliginin belirledigi ve bu belirlenen fiyatin altinda ya da üstünde bir ilacin satisinin yapilmasinin yasak oldugu vurgulanan açiklamada, sunlar kaydedildi:

"Dolayisiyla ilaç fiyatlari Türkiye'nin her yerinde aynidir, hiçbir sekilde ilaç fiyati degistirilemez. Internet üzerindeki bazi sanal marketlerde Saglik Bakanligi onayi olmadan sahte ve yaniltici beyanlarla satilan ve ilaç gibi lanse edilen ürünlerin ise eczanelerimizle hiçbir ilgisi olmadigi gibi bu tip ürünlerin ilaçmis gibi lanse edilerek adeta gizli reklami seklindeki bir haber sunumu anlayisini da tasvip etmedigimizi belirtmek isteriz. Bu tür haberler yapilirken basin meslek ilkeleri geregi meslek örgütlerimizden, sendikamizdan, eczaci odalarimizdan bilgi alinmasi gerekmektedir. Afet bölgesinde 7 gün 24 saat fedakarca çalisan meslek grubunun ve sadece o meslek grubuna ait ürünlerin bu sekilde lanse edilmesi halkimizda bir meslek grubuna karsi kin ve öfke olusturulmaya zemin ve imkan taniyacak böyle bir haber sunumu yapilmasi asla tasvip edilecek bir durum degildir. Biz eczacilar olarak bu haberlerin derhal düzeltilmesini ve eczacilik camiasindan açik bir sekilde özür dilenmesini talep ediyoruz."
Kaynak: AA