Küre Daglari Milli Parki Girisindeki Ahsap Levha Tehlike Saçiyor

Kastamonu’nun kanyonlarina ve dogal güzelliklerine açilan kapisi olan Küre Daglari Milli Parki girisinde bulunan ahsap levha yapi, tehlike olusturmaya basladi.

Küre Daglari Milli Parki Girisindeki Ahsap Levha Tehlike Saçiyor
Kastamonu’nun kanyonlari, selaleleri ile dogal güzelliklerine açilan kapisi olan Küre Daglari Milli Parki, son yillarda yapilan yatirimlarla hareketlilik kazandi. Çok sayida ziyaretçinin ugrak yeri haline gelen ve ailelerin vakit geçirdigi Küre Daglari Milli Parki girisinde bulunan ahsap levha yapi, bakimsizliktan dolayi çökme noktasina geldi. Cide ilçesine bagli Loç Vadisi girisinde bulunan Küre Daglari Milli Parki yazili ahsap levha, birkaç yerinden çelik halatlarla tutulmak istense de bile tehlike olusturuyor.

Vatandaslar, ahsap levhanin biran önce saglamlastirilmasi gerektigini belirterek, “Cide Loç Bölgesini ziyaret ettigimizde ahsap levha dikkatimizi çekti. Bu ahsap levha suan büyük bir tehlike arz ediyor. Ahsap levha, altindan bir araç veya bir insan ya da bir canli geçerken ona zarar verme veya yaralanmasina sebep olduktan sonra mi müdahale edilecek. Baglanan cisim de güven vermiyor. Insallah biran önce gerekli müdahale yapilir” dedi.

Kaynak: İHA