Toroslar Belediyesi Ve Alevi Kültür Derneklerinden Cemevinde Asure Etkinligi

Toroslar Belediyesi ile Alevi Kültür Dernekleri Toroslar Subesi, Muharrem ayi dolayisiyla Toroslar Cemevinde asure etkinligi düzenledi. Etkinlikte birlik ve beraberlik mesajlari verildi.

Toroslar Belediyesi Ve Alevi Kültür Derneklerinden Cemevinde Asure Etkinligi
İçel’in merkez ilçe Toroslar Belediyesinden yapilan açiklamaya göre, Toroslar Cemevinde geleneksel olarak gerçeklestirilen program, yogun ilgi gördü. Kazanlarda kaynatilan asureler, davetlilere ikram edildi, paylasmanin en güzel örnegi sergilendi.

Kent protokolünün de katildigi programin açilis konusmasini Alevi Kültür Dernekleri Toroslar Sube Baskani Hüseyin Degerli yapti. Degerli, kendilerinin her zaman yaninda olan Toroslar Belediye Baskani Atsiz Afsin Yilmaz’a tesekkür ederek; “Bu güzel Anadolu topraklarinda beraber yasayalim, ülkemize, cumhuriyetimize ve bayragimiza sahip çikalim. Baskanimiz Atsiz Afsin Yilmaz’a asure programimiza sundugu katkilarindan dolayi tesekkür ediyorum” dedi

“Bizi güçlü kilan hosgörümüz ve kardesligimizdir”

Baskan Yilmaz da asurenin, paylasmanin, dayanismanin, kardesligin, hosgörünün ve bereketin simgesi oldugunu belirterek, birlik ve beraberligin daim olmasini diledi. Yilmaz, “Allah tuttugunuz oruçlari kabul eylesin. Hosgörü ayi olan Muharrem ayinda Toroslar Cemevi ile birlikte geleneksel olarak düzenledigimiz asure etkinligimizi yaptik. Birlik ve beraberlik içinde bir arada olmanin mutlulugunu yasiyoruz. Tüm hemsehrilerimi saygi, sevgi ve muhabbetle selamliyorum” diye konustu.

Antalya Aksu Kaymakamligina atanan Kaymakam Ahmet Hikmet Sahin’e yeni görev yerinde basarilarinin devamini da dileyen Yilmaz, “Kaymakamimizla gerçekten çok uyumlu çalistik. Özellikle pandemi ve tam kapanma süreci olaganüstü dönemdi. Bu virüsün ne oldugunu bilmedigimiz, her gün oturup fikir alisverisinde bulundugumuz günlerdi. O günlerde bize agabeyligiyle, liderligiyle basarili bir çalisma yapma imkani sundu. Kendisine yeniden sahsim, belediyemiz, ilçemiz ve İçel adina cani gönülden sükranlarimi sunuyor, basarilarinin devamini diliyorum” seklinde konustu.

Alevi Kültür Dernekleri Genel Sekreteri Ali Özveren de asurenin, dostluga, kardeslige ve barisa vesile olmasini diledi.

“Toroslar’da görev yapmaktan çok mutlu oldum”

Antalya’nin Aksu ilçesine atanan Toroslar Kaymakami Ahmet Hikmet Sahin de Toroslar’dan ayrilacak olmanin buruklugunu yasadigini belirterek; “Insallah birlik ve beraberligimiz devam edecek. Çok sevdigim İçel’den, Toroslar’dan ayrilacak olmaktan dolayi çok üzgünüm ama dostluklarimizi da geride birakmiyoruz. Bütün dostlarimi, kalbimde, yüregimde tasiyarak gidecegim. Insallah orada da bir araya geliriz. Burada ailem ve ben çok mutlu oldum. Hepinize çok tesekkür ediyorum” diye konustu.

Konusmalarin ardindan semah gösterileriyle devam eden programda davetlilere asure ikrami yapildi.
Kaynak: İHA