Manisa'da 3 Kisinin Öldügü, 5 Kisinin Yaralandigi Kazayla Ilgili Tir Sürücüsü Tutuklandi

Manisa'nin Salihli ilçesinde 3 kisinin öldügü, 5 kisinin yaralandigi zincirleme trafik kazasiyla ilgili gözaltina alinan tir sürücüsü tutuklandi.

Kazada önündeki iki otomobili sürükleyerek baska bir tira çarpan ve polis ekiplerince gözaltina alinan 31 K 1060 plakali tirin sürücüsü Ali C'nin emniyetteki islemleri tamamlandi.

Saglik kontrolünden geçirildikten sonra adliyeye sevk edilen süpheli, çikarildigi hakimlikçe tutuklandi.

Süphelinin savunmasinda, yaklasik 60 kilometre hizla seyrettigini, önündeki araçlar durunca frene bastigini ancak tirdaki yaklasik 30 tonluk yük nedeniyle araci durduramadigini, önündeki otomobillere çarptigini söyledigi iddia edildi.

- Olay

Dün, Izmir-Ankara kara yolunda Erol Bekleyen'in kullandigi 45 SC 9121 plakali tir, Alasehir Kavsagi yakinlarinda yogun trafik nedeniyle duraksamis bu sirada seyir halindeki misir yüklü Ali C. idaresindeki 31 K 1060 plakali bir baska tir, önündeki Osman Muslu idaresindeki 35 GZ 130 ve Selahattin Sevil'in kullandigi 45 RA 3368 plakali iki otomobili sürükleyerek duraksayan tira çarpmisti.

Kazada otomobillerde sikisan Ayse ve Osman Muslu ile Sevilay Sahane olay yerinde yasamini yitirmis, çiftin ogullari Sevket Batuhan (18) ve Atakan Muslu (14) ile Erol Bekleyen, Selahattin Sevil, Meki Cem Kavut yaralanmisti.

Kaynak: AA