Kütahya'daki Depremle Ilgili Hasar Tespit Çalismalari Yürütülüyor

Vali Ali Çelik: 'Ekiplerimiz köylerde taramalara basladi. Taramalar devam ediyor ve su ana kadar büyük bir kismi tamamlanmis durumda. Bu çerçevede Beskaris köyünde 7, Aydinlar köyünde 5, Genisler köyünde 3 agir hasarli yapi tespiti yapildi'

Kütahya'nin Altintas ilçesinde saat 14.04'te yasanan 5 büyüklügündeki depremin ardindan yapilan çalismalarda üç köyde 15 evin agir hasarli oldugu tespit edildi.

Kütahya Valisi Ali Çelik, ilgili kurum müdürleriyle depremin hasara neden oldugu Beskaris, Aydinlar ve Genisler köyünde incelemelerde bulundu.

Çelik, gazetecilere yaptigi açiklamada, 14.04'te meydana gelen depremde can kaybi olmamasinin sevindirici oldugunu söyledi.

Depremin ardindan ekiplerin hemen harekete geçtigini belirten Çelik, söyle konustu:

"Deprem yasadiktan sonra Türkiye Afet Plani çerçevesinde arkadaslariniz ivedi olarak harekete geçtiler. Altintas ilçemiz basta olmak üzere tüm köylerimizde ilk durum degerlendirmesi yapildi. Bunun sonucunda AFAD Il Müdürlügümüz ile Çevre ve Sehircilik Il Müdürlügümüz tarafindan 7 hasar tespit ekibi olusturuldu. Ekiplerimiz köylerde taramalara basladi. Taramalar devam ediyor ve su ana kadar büyük bir kismi tamamlanmis durumda. Bu çerçevede Beskaris köyünde 7, Aydinlar köyünde 5, Genisler köyünde 3 agir hasarli yapi tespiti yapildi."

Çelik, evleri agir hasar gören vatandaslarin geçici barinmalariyla ilgili taleplerin alindigini aktardi.

Devletin her sekilde vatandaslarinin yaninda oldugunu vurgulayan Çelik, söyle devam etti:

"Bazi vatandaslarimiz hayvancilikla ugrasmalari nedeniyle bulunduklari yerde ikamet etmek istediler. AFAD ekiplerimiz evlerin bahçelerinde riskli olmayan alanlara çadirlarini kurdu. Digerleri de ikinci ikametlerine ya da çocuklarinin evlerinde kalacaklari yönünde beyanlari oldugu için onlarin da naklini sagladik. Temel amacimiz yasanan depremin etkilerini minimum olarak vatandasimizin hissetmesi. Su ana kadar tüm vatandaslarimiza bir sekilde temas ettik. Onlarin taleplerini aldik."

Çelik, Türk Kizilayinin da deprem bölgesinde yemek ihtiyacini karsilayacagini sözlerine ekledi.
Kaynak: AA