Köklü Yayinlardan 'Arkeoloji Ve Etnografya' Dergisi Yeniden Yayin Hayatina Basliyor

Kültür ve Turizm Bakani Mehmet Nuri Ersoy, yeniden yayin hayatina baslayacak olan Arkeoloji ve Etnografya dergisinin tanitimina katilarak, “Arkeoloji ve Etnografya bilimine yönelik en önemli yayimlardan olan derginin yaklasik 10 yil aradan sonra tekrar yayin hayatina basladigini sizlere duyurmaktan kivanç duyuyorum” dedi.

Köklü Yayinlardan 'Arkeoloji Ve Etnografya' Dergisi Yeniden Yayin Hayatina Basliyor
Kültür ve Turizm Bakani Mehmet Nuri Ersoy, yeniden yayin hayatina baslayacak olan ‘Arkeoloji ve Etnografya Dergisi’nin lansmanina katildi.

Anadolu Medeniyetler Müzesi’nde düzenlenen etkinlikte konusan Bakan Ersoy, "Kültür ve Turizm Bakanligi bünyesinde düzenli olarak akademisyenlerimizle yüzlerce kazi ve arastirma gerçeklestirilmektedir. Bu kazi ve arastirmalarin sonuçlari her yil gerçeklestirilen Kazi Arastirma ve Arkeometri Sempozyumu yoluyla tüm ilgilileriyle paylasilmaktadir. Bu sempozyumlarda sunulan bilgiler açik kaynak verisi yoluyla kamuoyunun hizmetine sunulmaktadir” dedi.

Türk Arkeoloji ve Etnografya Dergisi’nin yeniden yayin hayatina baslamasi fikrinin en çok ilgi gören fikir oldugunu belirten Bakan Ersoy, “Arkeoloji ve Etnografya bilimine yönelik en önemli yayimlardan olan derginin yaklasik 10 yil aradan sonra tekrar yayin hayatina basladigini sizlere duyurmaktan kivanç duyuyorum. Bu güzel haberi kültür mirasimizin istisnai örneklerinden olan ve bu yil 100’üncü yilini kutlayan Anadolu Medeniyetler Müzesi’nde sizlerle paylasmanin ayri bir memnuniyet vesilesi oldugunu da özellikle belirtmek istiyorum” diye konustu.

Yayimlanacak dergi hakkinda bilgiler veren Bakan Ersoy sunlari kaydetti:

"Bakanligimizin köklü süreli yayinlarindan olan dergimiz Türk ve yabanci akademisyenlerin yer aldigi 21 kisilik Danisma Kurulu yaklasik 100 kisilik Hakem Kurulu ve 17 kisilik yayin hazirlik ekibiyle yilda 3 sayi olarak Türkçe ve Ingilizce dillerinde çikarilacak. Arkeoloji, sanat tarihi, müzecilik, eski çag tarihi, nümizmatik, etnografya, mimarlik tarihi, antropoloji, arkeometri ve kültürel miras yönetimi gibi ilgili pek çok bilim dalinda makaleler içerecek. Ayrica bu süreli yayinimizin uluslararasi hakemli bir yayin olacagini hem basili hem de elektronik formatta ücretsiz olarak dagitilacagini yayin politikasi kapsami ve içerigiyle ilgili kararlarin yayin kurulu tarafindan verilecegini özellikle buradan belirtmek isterim."

(Mevlüt Isli - Sadettin Aliusta/IHA)
Kaynak: İHA