Istanbul Merkezli Operasyonda Yetkisiz Basildigi Tespit Edilen 10 Bin Altin Ele Geçirildi

Istanbul merkezli 6 ilde düzenlenen es zamanli operasyonda, resmi olarak basimi durdurulan Resat altini, Hamit altini ve Ata lirasini piyasaya sürdükleri belirtilen 24 süpheli gözaltina alindi Operasyonlarda ele geçirilen ve izinsiz basildigi belirlenen 10 bin adet altinin sahte olup olmadigina yönelik inceleme sürüyor.

Istanbul merkezli 6 ilde düzenlenen operasyonda izinsiz basilmis, piyasa degeri yaklasik 50 milyon lira oldugu belirtilen ve basimi Cumhuriyet döneminde durdurulan 10 bin adet Resat altin, Hamit altini ve Ata lirasi ele geçirildi.

Istanbul Mali Suçlarla Mücadele Sube Müdürlügü ekipleri, basim yetkisi sadece Darphane ve Damga Matbaasi Genel Müdürlügünde bulunan ve Cumhuriyet döneminden itibaren resmi olarak basimi durdurulan Resat altini, Hamit altini ve Ata lirasi olarak adlandirilan altinlari izinsiz biçimde üretip piyasaya süren bir suç örgütüne yönelik çalisma baslatti.

Istanbul, Tekirdag, Kahramanmaras, Konya, Kütahya ve Kayseri'de bulundugu tespit edilen 29 süpheliye yönelik baslatilan operasyonda 55 adrese es zamanli baskin düzenlendi.

Safak vakti gerçeklestirilen baskinlarda toplam 24 süpheli yakalanarak gözaltina alinirken, adreslerde yapilan aramalarda piyasa degerinin 50 milyon lira oldugu degerlendirilen 10 bin adet Ata lirasi, Resat altini, Hamit altini ele geçirildi.

Izinsiz biçimde basilan altinlarin saflik oranlarinin belirlenmesi ve sahte olup olmadigina yönelik incelemelerin sürdügü belirtildi.

Gözaltina alinan zanlilarin da emniyette islemleri devam ediyor.
Kaynak: AA