Çanakkale'de Yeni Av Sezonuna Girmeye Hazirlanan Balikçilar Törenle Ugurlandi

Çanakkale'nin Biga ilçesinde balikçilar, yeni av sezonuna saatler kala denize açildi.

Hazirliklarini tamamlayan balikçilar, Il Tarim ve Orman Müdürlügünce Kemer köyündeki barinakta düzenlenen törenle halat çözdü.

TBMM Müsilaj Komisyonu Üyesi ve AK Parti Çanakkale Milletvekili Jülide Iskenderoglu, müsilajla ilgili çalismalarinin sürdügünü söyledi.

Gelecek hafta komisyon olarak saha çalismasi yapacaklarini belirten Iskenderoglu, "Derdimiz, balikçimizin agina bir daha o salya takilmasin, baligimiz özgürce gezsin. Baligimiz saglikla balikçimiz ve vatandasimiz ile bulussun istiyoruz. Bu konuda önlemlerimizi almak için tüm partilerden olusan komisyonumuz ile çalisiyoruz." dedi.

Il Tarim ve Orman Müdürü Erdem Karadag ise Çanakkale'nin 671 kilometre kiyi seridine sahip oldugunu dile getirdi.

Çanakkale'de potansiyeli yüksek bir balikçiligin söz konusu oldugunu anlatan Karadag, "Ilimizde 12 bin 400 kisi balikçilik için vize yaptirmis ama tabii bu sayinin tümü balikçilik yapmiyor. Su anda kentte 6 bin civarinda balikçimiz var. Ilimizde su ürünleri yetistiriciligi yapilan 23 tesisimiz var. Bu da azimsanmayacak bir rakam. Ayni zamanda 24 balikçi barinagi ve barinma yerimiz var." diye konustu.

Kemer Su Ürünleri Kooperatifi Baskani Mustafa Çiftçi de iyi bir sezon geçirme ümidinde olduklarini belirtti.

Bu yil müsilaja karsi büyük bir mücadele verdiklerini vurgulayan Çiftçi, "Ancak bugün görüyorum ki Marmara Denizi'nde bizim ona salya dedigimiz müsilaj artik yok, tamamen temizlenmis durumda. Bunun deneyleri, incelemeleri yapildi. Insallah çok iyi bir sezon olacak." ifadelerini kullandi.

Dua edilmesinin ardindan denize açilan balikçilar, av alanlarina giderek yasagin sona erecegi saati beklemeye basladi.

Törene, Biga Kaymakami Mustafa Can, Belediye Baskani Bülent Erdogan, Kent Konseyi Baskani Metin Tatli, siyasi partilerin temsilcileri ve çok sayida vatandas katildi.

Kaynak: AA