2021 Dünya Gençler Oryantiring Sampiyonasi Kocaeli'de Düzenlenecek

Türkiye Oryantiring Federasyonunun destegiyle 510 Eylül'de düzenlenecek sampiyonaya, 30 ülkeden 333 sporcunun katilmasi bekleniyor.

Dünya Gençler Oryan tiring Sampiyonasi (JWOC 2021), 30 ülkeden 333 sporcunun katilimiyla 5-10 Eylül tarihlerinde Kocaeli'de gerçeklestirilecek.

Sekapark'ta düzenlenen tanitim toplantisinda konusan Kocaeli Vali Yardimcisi Ali Ada, sampiyonanin 2020 yilinda salgin nedeniyle yapilamadigini belirtti.

Organizasyonun Kocaeli'de düzenlenmesinden duydugu memnuniyeti dile getiren Ada, sporculari kentte agirlayacak olmanin gururunu yasadiklarini aktardi.

- Çakmak: "Alnimizin akiyla çikacagimiza gönülden inaniyorum"

Kocaeli Büyüksehir Belediyesi Baskanvekili Yasar Çakmak, Gençler Dünya Oryantiring Sampiyonasi'na ev sahipligi yapacak olmalari nedeniyle mutluluk duyduklarini vurguladi.

Hazirlik çalismalarinin aylar önce basladigini anlatan Çakmak, "Uluslararasi Oryantiring Federasyonu yetkilileriyle yapilan görüsmeler sonucunda, yarismanin düzenlenecegi parkurlar, arenalar, baslama ve bitis noktalari itinayla belirlendi. Ulasim, harita basimi, zamanlama, etkinlik merkezi gibi daha birçok teknik detay, ortak çalismalar sonucunda ortaya çikti. Genis katilimli ve çok kapsamli bir sampiyonayi daha Kocaeli'de düzenliyoruz. Federasyon yetkililerimizin ve arkadaslarimizin gayretli ve özverili çalismalariyla bu organizasyondan da alnimizin akiyla çikacagimiza gönülden inaniyorum." ifadelerini kullandi.

Çakmak, sampiyonanin Izmit ve Gebze'de belirlenen parkurlarda gerçeklesecegine isaret ederek, sunlari söyledi:

"4 Eylül Cumartesi günü Izmit merkezdeki Kent Meydani'mizda kortej ve açilis töreni yapacagiz. Açilis törenimizde ilk önce sporcularimiz, sehir merkezinde kendi ülkelerinin bayraklarini tasidiklari bir kortej olusturacak. Sporcularin Izmit Kent Meydani'na girisiyle birlikte katilim saglayan her ülkenin sporcusu takdim edilecek ve kendi ülke bayraklarini sahne kenarinda yer alan alanlara yerlestirecek. Görsel bir sölene dönüsmesini planladigimiz açilis töreninde yurt disindan gelen konuklarimiza Türk kültürünün tanitilmasi amaciyla sahne gösterileri düzenlenecek."

- Akyüz: "Pandemi sporu oryantiring"

Türkiye Oryantiring Federasyonu Baskani Hacer Akyüz, Kocaeli'nin önemli bir etkinlige ev sahipligi yaptigini belirtti.

Gençler Dünya Sampiyonasi için müracaat ettiklerinde yasadiklari heyecana deginen Akyüz, sampiyonayla ilgili hazirlik sürecini anlatti.

Kocaeli Büyüksehir Belediyesine, Kocaeli Valiligine ve diger kurumlara verdikleri destekler için tesekkür eden Akyüz, Kocaeli'nin spor açisindan dogru adres oldugunu vurguladi.

Akyüz, 7 ülkenin kamp için Türkiye'yi seçtigini kaydederek, 30 ülkeden 333 sporcunun yer alacagi bir organizasyona ev sahipligi yapmanin mutlulugunu yasadiklarini bildirdi.

Sampiyonanin, uluslararasi federasyonun sayfasindan canli olarak 75 üye ülkeyle paylasilacagina aktaran Akyüz, bunun Türkiye'nin ve Kocaeli'nin tanitimi ve spor turizmi açisindan önemini anlatti.

Akyüz, oryantiring sporuyla ilgili detaylari paylasarak, "Su dönemde baska bir tanimiyla da ortaya çikti. Pandemi sporu oryantiring. Pandemide birçok brans faaliyetini yapamazken, biz geçtigimiz 2 yil boyunca bütün disiplinlerimizi, branslarimizi yaptik, yurt içi ve yurt disi müsabakalara katildik. Özellikle doga sporlarinin önemi daha çok ortaya çikti. Dogada yapilmasi sebebiyle tam da pandemiye uygun bir brans." degerlendirmesinde bulundu.

Akyüz, etkinligi çok önemsediklerini ve bu sampiyonanin ev sahipligini yapmak için basvurduklari diger organizasyonlar için bir referans olacagini sözlerini ekledi.

Daha sonra federasyon yetkilileri, teknik konularda bilgi verdi.

Kaynak: AA