Zafer Treni 'Büyük Taaruz'un Basladigi Afyon Kocatepe'ye Ulasti

Büyük Taarruz ve Zafer Haftasi kutlamalari kapsaminda Ankara’dan 99 gençle hareket eden Zafer Treni 2023 dakikalik yolculugun sonunda Büyük Taaruz’un basladigi Afyonkarahisar’a ulasti. Gençler tren yolculugunun ardindan otobüsler ile Kocatepe’ye çikti.

Zafer Treni 'Büyük Taaruz'un Basladigi Afyon Kocatepe'ye Ulasti


Milli mücadele ruhunu hatirlatmak ve Büyük Taaruz’un basladigi Kocatepe’nin gençler tarafindan gezilip, görülmesini amaçlayan proje kapsaminda 99 gencin Zafer Treni ile Ankara’dan baslayan yolculugu planlandigi gibi Afyonkarahisar’da sona erdi. Treni Afyonkarahisar Vali Vekili Mehmet Keklik ve protokol üyeleri tarafindan çiçeklerle karsilandi. Trendeki gençler ile birlikte gelen AK Parti Bilecik Milletvekili Selim Yagci, Milli mücadelenin 100. yilini kutlanacagi yillarda 100 yillik vefa ve farkindalik projesi çerçevesinde yolculugun yapildigini ifade etti.

Yagci, “ Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün 1924 yilinda ilk seferini trenle yaptigi bir anlayisi milli mücadelemizin odak noktalarini ziyaret ederek gençlerimize o ruhun yasanmasi noktasinda bir anlam kazandirmak ve onlara da geçmiste sürecin nasil oldugunu kismen de olsa anlatabilme adina Ankara’dan dün 19.22’de yola çiktik. Milli mücadelenin, Kurtulus Savasimizin odak noktalarina tek ek ugrayarak Afyonkarahisar’a geldik. Tabi Kurtulus Savasi denildiginde Kocatepe, Dumlupinar’i görmeden milli mücadelenin anlamini görmek mümkün degil” diye konustu.



Konusmalarin ardindan gençler trenden inerek kendilerini Kocatepe’ye ulastiracak otobüslere binerek yola çikti.
Kaynak: İHA