Trabzon'da 30 Agustos Zafer Bayrami Töreni

30 Agustos Zafer Bayrami Trabzon’da törenle kutlandi. Kutlamalar kapsaminda folklor ve karate gösterisi sehit cenazesi dolayisiyla yapilmadi.

Trabzon'da 30 Agustos Zafer Bayrami Töreni
30 Agustos Zafer Bayrami kutlamalari kapsaminda Trabzon Valiligi önünde bulunan Atatürk Aniti’na çelenk sunuldu. Saygi durusu ve Istiklal Marsi’nin ardindan Trabzon Valisi Ismail Ustaoglu, Trabzon Büyüksehir Belediye Baskani Murat Zorluoglu ve Trabzon Garnizon Komutan vekili Personel Albay Erdem Canbolat, Atatürk Aniti’na çelenk birakti. Kutlamalar kapsaminda yapilmasi planlanan folklor ve karate gösterisi, Kuzey Irak’ta 10 Agustos 2021’de bölücü terör örgütü ile girilen silahli çatismada yaralanan ve GATA’da tedavi altina alinan Trabzonlu Uzman Çavus Ismail Sebelek’in sehit olmasi nedeniyle yapilmadi. Günün anlam ve önemini belirten konusmanin ardindan siirler okunurken daha sonra folklor ve karate ekibi alandaki yerini alarak gösteri yapmadan selamlama yaparak ayrildi.

Öte yandan, sehidin cenazesinin bugün uçakla Ankara’dan Trabzon’a getirilmesinin ardindan yarin memleketi Arsin ilçesinde topraga verilecegi ögrenildi.
Kaynak: İHA