Seyitli GES'in Geçici Kabulü Yapildi

MASKI Genel Müdürlügünün 6,5 milyon TL yatirim bedeliyle Yunusemre ilçesine bagli Seyitli Mahallesinde 13 dönüm arazi üzerine kurdugu bir megavat gücündeki günes enerjisi santralinin geçici kabul tutanagi imzalandi.

Seyitli GES'in Geçici Kabulü Yapildi
Manisa Su ve Kanalizasyon Idaresi (MASKI) Genel Müdürlügü, milli ve yenilenebilir enerji kaynaklarini kullanarak tasarruf saglamaya devam ediyor. Bu kapsamda Yunusemre ilçesine bagli Seyitli mahallesinde 13 dönüm arazi üzerine 6,5 milyon TL yatirim bedeliyle insa edilen bir megavat gücündeki GES’in mevzuata uygun bir sekilde yapildigi ve kullanilabilir oldugu tespit edilerek kabul tutanagi imzalandi. Yapilan denetimlere MASKI Yatirim ve Insaat Dairesi Baskani Hilmi Serkan Emir’in yani sira TEDAS ve yüklenici firma yetkilileri de katildi.

GES ile birlikte yillik enerji giderlerinden 1,5 milyon TL’lik tasarruf saglanmasi öngörülüyor.

Seyitli günes enerjisi kompleksi haline gelecek

Yatirim ve Insaat Dairesi Baskani Hilmi Serkan Emir, MASKI Genel Müdürlügü olarak yerli, milli ve yenilenebilir enerji kaynaklarina büyük önem verdiklerini belirterek, “Çevreci yatirimlarimiz ile sadece ilimizi degil, çevre illeri, ülkemizi, dünyamizi ve kamu kaynaklarini da koruyoruz. Geçen yil Manisa Merkez Atiksu Aritma Tesisi içinde devreye aldigimiz, bir megavat gücündeki GES tesisimizden sonra Yunusemre ilçemiz Seyitli mahallesinde de 13 dönüm arazi üzerine 6,5 milyon TL yatirimla günes enerji santrali kurduk. Bir megavat gücündeki tesisimizin kabul islemlerini gerçeklestirmis bulunmaktayiz. Bu yatirimlarimiz sayesinde 2 tesisimiz ile yilda 3 milyon TL tasarruf elde edecegiz. Buradan elde edilen tasarruf hem hemserilerimize yatirim olarak geri dönecek hem de dogal çevreyi korumus olacagiz. Günü kurtarmak için degil, gelecek nesilleri düsünerek yatirimlar yapan Büyüksehir Belediye Baskanimiz Sayin Cengiz Ergün’ün öncülügünde günes enerji santrali yatirimlarimiza hiz kesmeden devam edecegiz. Kabulünü yaptigimiz bu tesisin yanina 72 dönüm alan üzerine 5 megavatlik günes enerji santrali yapilmasi için çalismalarimiz devam etmektedir. Bu tesisimiz tamamlandiginda bölge 85 dönümlük günes enerjisi kompleksi hâline gelecektir. Yaptigimiz yatirimlarin vatandaslarimiza ve ülkemize hayirli olmasini diliyorum” diye konustu.

Kaynak: İHA