Genç KOMEK Yaz Okulu'ndan Basarili Ögrencilere Sürpriz Hediye

Konya Büyüksehir Belediyesi Genç KOMEK Yaz Okulu, Konya ve Türkiye genelinden 60 bin, Balkanlardan da bin ögrencinin katilimiyla egitimlerini tamamladi.

Genç KOMEK Yaz Okulu'ndan Basarili Ögrencilere Sürpriz Hediye
Konya Büyüksehir Belediyesi Genç KOMEK Yaz Okulu’nda derslere devamlilik gösteren, ödevlerini tam yapan ve yarismalarda dereceye giren ögrencilere ödülleri gönderiliyor. Konya ve Türkiye genelinden 60 bin, Kuzey Makedonya, Bosna-Hersek ve Kosova gibi Balkan ülkelerinden de bin ögrencinin yüz yüze ve uzaktan egitimle katilim sagladigi Konya Büyüksehir Belediyesi Genç KOMEK Yaz Okulu, bu yaz da dolu dolu bir tatil dönemini geride birakti. Genç KOMEK Yaz Okulu’nda ögretmenlerin verdigi ödevleri yerine getiren, online bilgi yarismalarinda basarili olan ve derslere devamlilik gösteren 51 binin üzerinde ögrenci birbirinden güzel sürpriz hediyeler kazanmanin sevincini yasadi.

Baskan Altay ögrencilerle telekonferansla görüstü

Konya Büyüksehir Belediye Baskani Ugur Ibrahim Altay, Türkiye’deki farkli sehirlerden ve Balkanlar’daki ögrencilerle telekonferansla baglanti yaparak görüstü. Ögrencileri tebrik ederek hediyelerini gönderen Baskan Altay, “On binlerce çocugumuz yaz okuluna katildi.

Genç KOMEK Yaz Okulu’na katilan tüm çocuklarimiza tesekkür ediyorum. Sizler, basarili olarak ödüllerinizi aldiniz. KOMEK, sadece Konya’da degil, Türkiye’de ve gönül cografyamizdaki ülkelerde de takip edilir bir marka haline geldi. Sizlere, ailelerinize, KOMEK çalisanlarina ve hocalariniza tesekkür ediyorum. Okul hayatinizda basarilar diliyorum. Konya ile baginizi lütfen koparmayin. Hepinizi Konya’ya bekliyoruz.” diye konustu.

Baskan Altay, temsili olarak belirlenen Konyali ögrencilere ise katilim belgelerini verdi. Genç KOMEK Yaz Okulu’nu çok sevdiklerini söyleyen minik ögrenciler de programlarin devam etmesini isteyerek Baskan Altay’a tesekkür etti.

Genç KOMEK Yaz Okulu hediyeleri

Yaz okulunda 51 bin 338 ögrenci ezberledikleri sure, dua, hadis, adab-i muaseret kurallari ve egitici derslerde kazandiklari puanlar ve derslere devamlilik durumlarina göre sürpriz hediyeler kazandi. Ödüller, her ögrencinin kendi yas grubu içinde puanlamasi yapilarak belirlenirken, her ögrenci kazandigi ödülü KOMEK’in sosyal medya adresinde yayinlanan linkten ögrenip, 1-6 Eylül 2021 tarihleri arasinda seçtikleri kurs merkezinden teslim alabilecek. 2 Eylül 2021 itibariyle de Konya disindan katilan ögrencilere ödülleri kargo ile teslim edilecek. Öte yandan Genç KOMEK Yaz Okulu’na Balkanlardan katilarak egitimlerinde basarili olan ve derslere devamlilik saglayan ögrencilere ise geçtigimiz günlerde düzenlenen törenle bisiklet hediye edilmisti.

"Ögrencilerin yaz tatili verimle geçti"

7-14 yas grubu arasindaki ögrencilerin yeteneklerinin gelistirilmesi amaciyla yapilan yaz okulunda Kur’an-i Kerim, Degerler Egitimi ve El Sanatlari derslerinin yaninda ögrenciler, pandemi kurallari dogrultusunda; yüzme, kamp, piknik ve çesitli atölye çalismalari ile yüz yüze etkinlik ve egitici faaliyetlerle oldukça faydali bir yaz tatili dönemi geçirdi. Yaz okulunda ayrica; hayalini resmet, ahsap oyuncak boyama, el sanatlari, verimli ders çalisma, drama kulübü, dönüstür at-ma, temel matematik kulübü, ahsap oyuncak boyama, karikatür, resim, robotik yazilim ve kodlama, verimli ders çalisma yöntemleri, çocuk korosu ve Ingilizce konusma kulübü gibi yüz yüze etkilesimin oldugu derslere katilan ögrenciler kendilerini gelistirme firsati buldu.

Genç KOMEK Ihtisas

Genç KOMEK Yaz Okulu’nda; Kur’an-i Kerim’i Düzgün ve Güzel Okuma, Arduino, Sketchup ile Modelleme, Yazarlik Becerileri, Dijital Resim, Resim, Ihtisas Müzik Baglama ve Ihtisas Müzik Gitar gibi ihtisas kurslarina kayit olan ögrencilere seçtikleri branslarda seviye belirleme sinavi ile yerlestirme yapildi. Yaz okulunu basariyla bitiren ihtisas grubu ögrencileri, isterlerse güz döneminde de kayitlarini yenileyerek egitime devam edebilecek. OYUN KAMPLARI Genç KOMEK Yaz Okulu kapsaminda Beysehir Yolu üzerindeki Kent Ormani’nda ve Dutlukir kamp alaninda olusturulan oyun parkurlari 32 bin ögrenciye hizmet verdi. Halat çekme, okçuluk egitimi, kazi alani egitimi, survivor parkuru, bocce, mantar toplama, bisiklet trafik egitimi parkuru, trafik simülasyon parkuru, ilk yardim parkuru, gol oyunu, ipli denge oyunu, çuval yarisi, çubuk yakalama oyunu, sandalye kapmaca, sapka oyunu, S.O.S oyunlari oynayan ögrenciler eglenceli bir yaz tatili geçirdi.
Kaynak: İHA