Büyük Zaferin 99. Yili Karasu'da Coskuyla Kutlandi

30 Agustos Zafer Bayrami’nin 99. yildönümü tüm yurtta oldugu gibi Karasu’da da coskuyla kutlandi. Karasu Kaymakamligi’nda düzenlenen programin ardindan sehit mezarlari ziyaret edildi, dualar okundu.

Büyük Zaferin 99. Yili Karasu'da Coskuyla Kutlandi
Büyük taarruzun zaferi olan 30 Agustos Zafer Bayrami, Karasu Kaymakamligi’nda gerçeklestirilen tören ile kutlandi. Zaferin 99. yili kutlamalari Kaymakamlik ve Belediye Baskanligi çelenklerinin Atatürk anitina sunulmasiyla basladi.

Karasu Kaymakami Dr. Ahmet Naci Helvaci ve Belediye Baskan Vekili Sabri Aslanbay, çelenklerini Atatürk anitina sundu. Ardindan saygi durusunda bulunuldu ve Istiklal Marsi okundu. Günün anlam ve önemini belirten konusmayi Askerlik Subesi Baskani Piyade Astegmen Murat Karadasli yapti.

Konusmasinda, “Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerini arz eden büyük zaferin 99. yildönümünü kutlamanin hakli gururu içerisindeyiz” diyen Karadasli, “30 Agustos 1922 günü, hür ve bagimsiz yasamanin yolunun açildigi bir gündür” ifadelerine yer vererek büyük zaferin önemine vurgu yapti. Kaymakamlik makaminda tebriklerin kabulünün gerçeklestirilmesinin ardindan Karasu Merkez Mezarligi’ndaki sehit kabirleri ziyaret edildi. Ilçe protokolünün Sehit Üstegmen Ibrahim Abanoz, Komiser Ismail Canavar ve Ipsiz Recep’in kabri basinda dua etmesiyle program sona erdi.
Kaynak: İHA