BM Mülteciler Yüksek Komiserligi Yemen'de Bu Yil 1 Milyondan Fazla Siginmaciya Nakdi Yardim Dagitti

Birlesmis Milletler Mülteciler Yüksek Komiserligi (BMMYK), yil basindan bu yana Yemen'de 1 milyondan fazla siginmaci ve mülteciye nakdi yardim yaptiklarini duyurdu.

BMMYK'den yapilan yazili açiklamada, 43 bin 500 siginmaci ve mülteci aileye, bu yil, acil durumlar için gida disinda barinma ve yardim malzemeleri dagitildigi ifade edildi.

Yine bu yil 25 bin 500 aileye psikososyal destek verildigi aktarilan açiklamada, Yemen'deki insani yardim faaliyetlerinin 2021 yilinda 271 milyon dolarlik bir bütçe gerektirdigi ancak agustos ayina kadar bu miktarin yüzde 58'inin tedarik edilebildigi belirtildi.

BMMYK'nin yil basindan bu yana Yemen'de 1 milyondan fazla siginmaci ve mülteciye nakdi yardim yaptigi kaydedilen açiklamada, dagitilan nakdi yardimin tutari paylasilmadi.

- Yemen'deki iç savas

Uzun süredir siyasi istikrarsizligin hüküm sürdügü Yemen'de Iran destekli Husiler ile hükümete bagli güçler arasinda çatismalar yasaniyor.

Husiler, Eylül 2014'ten bu yana baskent Sana ve bazi bölgelerin denetimini elinde bulundururken, Suudi Arabistan öncülügündeki koalisyon güçleri ise Mart 2015'ten bu yana Husilere karsi Yemen hükümetine destek veriyor.

BM'ye göre, dünyanin en büyük insani krizlerinden birinin yasandigi Yemen'de, nüfusun yüzde 80'i insani yardim ve korumaya ihtiyaç duyuyor.

Kaynak: AA