Bakan Varank Açiklamasi 'Dünyada Söz Sahibi Olabilmenin Yolu Savunma Sanayiinden Geçiyor'

30 Agustos Zafer Bayrami ve Kütahya’nin kurtulusunun 99. yil dönümü kutlama törenlerine katilan Sanayi ve Teknoloji Bakani Mustafa Varank, dünyada söz sahibi olabilmenin yolunun savunma sanayiinden geçtigini ifade etti.

Bakan Varank Açiklamasi 'Dünyada Söz Sahibi Olabilmenin Yolu Savunma Sanayiinden Geçiyor'
Kütahya’nin Dumlupinar ilçesindeki 30 Agustos Zafer Bayrami kutlama töreninde konusan Sanayi ve Teknoloji Bakani Mustafa Varank, bu destansi zaferin bagimsizlik söz konusu oldugunda Türk milletinin neler yapabileceginin en güzel örneklerinden biri oldugunu söyledi.

Istiklal ve istikbal mücadelesinin sona ermedigine dikkat çeken Bakan Varank, “Aziz milletimiz bundan 99 yil önce iman ile beslenen vatan sevgisinin engel tanimadigini yedi düvele gösterdi. Hiçbir sart ve kosul altinda teslim alinamayacagini tüm dünyaya ilan etti. Ben bu vesileyle Türk milletinin Zafer Bayrami’ni kutluyorum. Baskomutan Gazi Mustafa Kemal ve tüm sehitlerimizi rahmetle, minnetle aniyorum. O dönem engel ve imkansizliklari ortadan kaldirmak için kendisi yokluk içindeyken dahi ülkesine destek olan her bir vatandasimizi buradan saygiyla yad ediyorum” dedi.

Dünyada söz sahibi olabilmenin yolunun savunma sanayiinden geçtigine deginen Bakan Varank, ”Bu baglamda iktidara geldigimiz 2002 yilindan itibaren savunma sanayiine çok büyük yatirimlar yaptik. Bundan 19 yil önce yüzde 20’lerle baslayan yerlilik oranlarimiz su anda yüzde 80’lere yaklasti. Karada Altay tanklarimiz, denizde Milgem’lerimizle vatanimizin bekçiligini yapiyoruz. Anka’lar, TB2’ler ve simdi de Sayin Cumhurbaskanimizin dün teslimatini gerçeklestirdigi Akinci’larla gökyüzüne çelikten bir zirh örüyoruz. Bu teknoloji harikasi robot uçak, kapasitesi ve görev gücü dolayisiyla ülkemizi IHA liginde ilk 3 ülke arasina sokacak. Ancak maalesef müzmin muhalefet gün gibi parlayan bu durumu bile görmezden gelmeye devam ediyor. Biz ’Dünya F-35’leri degil Türkiye’nin gelistirdigi savasan IHA’lari konusacak’ dedigimizde ses dis dünyadan degil, içeriden geliyor. ’Böyle bir sey olamaz’ diyorlar. Dar ufuklariyla dünyadaki büyük degisimleri göremiyorlar. IHA’larin önümüzdeki dönemde göklerdeki ezici rolünü göz ardi ediyorlar” diye konustu.

Tören sonunda Türk Hava Kuvvetlerinin akrobasi timi Türk Yildizlari’nin Dumlupinar semalarindaki gösterisi nefes kesti.

(Hüseyin Efe/IHA)
Kaynak: İHA