Kabil'deki Bombali Ve Silahli Saldirida 3 Sivil Hayatini Kaybetti

Afganistan’in baskenti Kabil’de Savunma Bakani Bismillah Mohammadi’nin evinin yakinlarinda bomba yüklü araçla düzenlenen saldirinin ardindan çikan çatismada 3 sivil hayatini kaybetti.

Kabil'deki Bombali Ve Silahli Saldirida 3 Sivil Hayatini Kaybetti


Afganistan’in baskenti Kabil’de hükümet binalari ve büyükelçiliklerin bulundugu bölgenin yakininda bomba yüklü araçla saldiri düzenlenmis, saldirida Savunma Bakani Bismillah Mohammadi hedef alinmisti. Patlamanin ardindan bölgede çatisma çikmisti. Yetkililer, çikan silahli çatismada 3 sivilin hayatini kaybettigini, 11 sivilin ise yaralandigini aktardi. Polis tarafindan yapilan açiklamada, patlamanin meydana geldigi bölgeden en az 30 sivilin kurtarildigi aktarildi.

Içisleri Bakanligindan bir sözcü ise, güvenlik güçlerinin 3 saldirgani etkisiz hale getirmesi ile bölgede çatismalarin sona erdigini aktardi. Mohammadi saldirinin ardindan bir video mesaj yayinlayarak, saglik durumunun iyi oldugu belirterek, ’’Bu aksam, teröristler tarafindan evime bir intihar saldirisi düzenlendi.

Olay neticesinde Allah’in lütfu ile ailem ve ben zarar görmedik ama maalesef bir kaç korumam yaralandi” dedi.



Halk sokaklara döküldü

Patlamanin ardindan Kabil’de yüzlerce sivil sokaklara dökülerek, tekbirler ve bayraklar esliginde Afganistan hükümetine desteklerini gösterdi. Göstericilerden biri yaptigi açiklamada, "Bütün dünya Afganistan’da olup bitenler konusunda sessiz kalmayi seçebilir ama biz artik sessiz kalamayiz ve kalmayacagiz da son nefesimize kadar güvenlik güçlerimizin yaninda olacagiz" dedi.

Öte yandan saldirinin Taliban tarafindan gerçeklestirildigi iddia edilirken, saldiriyi henüz üstlenen olmadi.
Kaynak: İHA