Sanliurfa'da Sicak Hava Ve Nem Bunaltiyor

Sanliurfa’da vatandaslar 41 dereceyi asan sicaklardan korunmak için çesme baslarinda ve gölgelik alanlarda serinlemeye çalisiyor.

Sanliurfa'da Sicak Hava Ve Nem Bunaltiyor
Meteoroloji Bölge Müdürlügünün sicak hava uyarisi sonrasi Sanliurfa’da hava sicakligi 41 dereceyi asti. Hafta sonu etkili olan sicak hava dalgasi vatandaslari olumsuz etkiledi. Bazi vatandaslar sicak havada serinlemek için çesme baslarina akin ederken, bazilari da agaç gölgesi ve otobüs duraklarindaki fiskiyeler altinda serinlemeye çalisti.

Eskisehir’den Sanliurfa’ya ilk kez geldigini belirten Ali Haydar Kus, “Eskisehir’den geldik. Urfa gerçekten çok sicakmis. Resmen yaniyoruz. Sirtim çok terledi, sanki firin içerisindeymisiz gibi hissediyoruz. Buraya ilk kez geldik. Eskisehir böyle degildir. Buraya da aliskin olmadigimiz için sicaktan kavrulduk” dedi.

Sicak havada çalismanin zor oldugunu belirten isçi Mehmet Turgut, “Termometreler 42 derecenin üzerine çikti. Hava gerçekten çok sicak olmaya basladi.

Bu sicak havada çalismak da zor oluyor. Yaslilarin ve çocuklarin sicak hava nedeniyle disari çikmamalari tavsiyesinde bulunuyorum” ifadelerini kullandi.

Hava sicakliginin 40 derecenin üstünde seyrettigi Sanliurfa’da nem orani ise gece yüzde 60’a ulasiyor.
Kaynak: İHA