Kanser Hastalarina Kanser Tecrübeli Rehber

Geçen yil meme kanseri tanisi koyulan 39 yasindaki Neslihan Ergin, baslanan tedavisini yüz güldürücü sonuçlarla tamamladi. “Damdan düsenin halini ancak damdan düsen anlar” diyen Ergin, tedavisi bitince sosyal medya hesabindan süreç konusunda hastalara yol göstermek istedigini duyurdu ve telefon numarasini paylasti. Ergin, “Kanser geçirmis tecrübeli bir hasta olarak hastalara bu yolculukta neler yasayacaklari konusunda rehberlik etmek istiyorum” dedi.

Kanser Hastalarina Kanser Tecrübeli Rehber
Mali müsavir Ümit Ergin ile evli ve Defne adinda 6 yasinda bir kizi olan 39 yasindaki Neslihan Ergin, Covid-19’un ilk sinyallerini vermeye basladigi günlerde kanserle tanisti. Saglik ve güzellik ürünleri pazarlayan bir firmanin satis temsilcisi olan Ergin, 27 Subat 2020 günü isten sonra halk oyunlari çalismasina katildi.

Yorucu ama güzel bir gün geçiren Ergin’in keyfi, elleriyle kontrol ettigi gögüslerinde farklilik hissedince kaçti. Genç kadin panik yapmak yerine ailesinde çok sayida kanser vakasi oldugu gerçeginden hareketle solugu doktorda aldi. Meme kanseri tanisi koyulan, meme ucunda da tümör bulunan Ergin, Kent Onkoloji Merkezinde ameliyat oldu. Doç. Dr. Gürbüz Görümlü, sag memesi alinip yerine protez takilan Ergin’e 4 Haziran 2020’de kemoterapi baslatti. 8 kür kemoterapi gören, vücudu reddettigi için protezin çikarilmasi için ikinci kez ameliyat masasina yatan Neslihan Ergin’in tedavisine akilli ilaçla devam edildi. 30. ve son kür akilli ilaç uygulamasindan sonra hastane odasinda fotograflarini çekip sosyal medya hesaplarindan paylasan Ergin, “’Kansersin’ dediklerindeki an ve sonrasinda süregelen her sey geçer miydi, biter miydi, nasil olacakti derken bugüne gelebildim sükürler olsun” diyerek tedavisinin bittigini müjdeledi. Kanser tani ve tedavisi sürecinde yasadiklarinin önemli bir deneyim oldugunu belirten genç kadin, kanser hastalarina yardimci ve destek olmayi istedigini belirterek, cep telefon numarasini da paylasmaktan çekinmedi.

“Bana ulasin”

Ergin, hastalara rehberlik yapmak istedigini belirterek, takipçilerine su mesajla seslendi:

“Kent Onkoloji Merkezine ilk kemoterapim için geldigimde herkesten duydugum suydu; ‘kalici sifaniz olsun.’ O zamanlar bu söze anlam veremiyordum. Simdi anlamini iliklerime kadar hissederek yasiyorum. Evet kalici sifalaramiz olsun. Bu sözün ne büyük anlami ve ne büyük degeri var bir bilseniz. Nüksetme ihtimali olan bir sey kanser. Iste o yüzden hayati nereden yakalarsan sen de saril ona ve birakma mücadeleni. Çünkü gerçekten çok güzel hayat. Hasta olmadan fark et ve farkinda ol olur mu? Ne çok sey ögretti, ne çok sey anlatti ve ne çok sey aktardi bana. Ama sunu çok iyi biliyorum ki içindeki güce inan ve vazgeçme. Çünkü sen varsan ve iyiysen her sey var. Her sey geçiyor, geçmiste kaliyor saglik olsun da. Kanseri yasayan biri olarak ‘Nesly senden destek istiyoruz, paylasmak istiyoruz’ diyen kim varsa 0 530 560 47 60 no’lu telefonumdan bana ulasabilir. Çünkü yasadim ve o yolu yürüdüm. Ben biliyorum her adimini, her zorlugunu ve her detayini. Yürüyecegin yolu adim adim biliyorum. Anlatmaya, yardima hazirim.”

“Ben bu hastaliga meydan okudum”

Tedavisini tamamlamanin mutlulugunu yasadigini, sagliginin çok iyi oldugunu belirten Ergin, “Ben bu hastaliga meydan okudum. Diger hastalarin da bu gücü hissetmesi için destek vermek istiyorum” dedi.

Ergin, kendisine ulasan hastalarin kemoterapinin etkileri, saç dökülmesi, protez meme konusunda danistiklarini söyledi.

Ergin tedavi sonrasinda hemsirelerle ani fotografi çektirirken, Doç. Dr. Görümlü, “Neslihan hanim enerjisiyle, pozitif yaklasimlariyla örnek bir hastamiz. Pozitif olmasi tedavisini de olumlu etkiledi. Deneyimlerini diger hastalarla paylasmasi da çok önemli ve degerli” diye konustu.

Kaynak: İHA