Göletteki Sular Çekildi, Yüzlerce Balik Telef Oldu

Bursa’nin Inegöl ilçesi kirsal Sibali Mahallesi’nde bulunan sulama göletindeki baliklar, göletteki suyun asiri azalmasindan dolayi telef oldu.

Göletteki Sular Çekildi, Yüzlerce Balik Telef Oldu
Yaz aylarinin asiri sicak geçmesiyle beraber göletteki suyun azalmasindan dolayi Sibali Mahallesi’nde bulunan sulama göletindeki baliklar telef oldu.

Gölete sulama amaciyla gelen çiftçiler, yüzlerce baligin kiyiya vurdugunu gördü. Çiftçiler, ayni olayin yillar önce de yasandigini belirterek, yetkililerin bir an önce çözüm bulmasini istediler. Konu hakkinda açiklama yapan mahalle sakinlerinden Ismail Durmus, “Yillardir mahsullerimizi bu barajdan suladik. Bu aci manzarayi yillar öncesinde de görmüstük. Sulamayla birlikte asiri sicaklarla sular çekilmeye baslayinca, baliklar da ayni yere toplanmaya basliyor. Yetkililerin burada su takviyesi yapmasi lazimdi. Ancak maalesef bu sene yapilmamis. Bizler de geldik ve gördük ki, binlerce balik bu bölgede toplanarak telef olmus ve kiyiya vurmus. Normalde buraya su takviyesi yapilsaydi, bu aci manzarayla karsilasmazdik. Bir ihmal de söz konusu diyebiliriz. Asiri sicak havanin da bunda katkisi var. Umarim böyle üzücü bir olay bir daha yasanmaz. Üzgünüz” dedi.

Kaynak: İHA