Brezilya Devlet Baskani Bolsonaro Açiklamasi 'Gelecegim Için 3 Alternatif Var; Tutuklanmak, Öldürülmek Ya Da Zafer'

Brezilya Devlet Baskani Jair Bolsonaro, 2022'de yapilacak baskanlik seçimlerinde, kendisi için gelecek senaryolarinin "öldürülmek, tutuklanmak ya da zafer" oldugunu belirtti.

The Guardian’in haberine göre, Evanjelik liderlerle bir araya gelen Bolsonaro, 2022 seçimlerine iliskin degerlendirmelerde bulunarak, "Gelecegim için 3 alternatif var; tutuklanmak, öldürülmek ya da zafer." ifadesini kullandi.

Bolsonaro, dini liderlerden 7 Eylül’de düzenlenecek mitinglerde kendisine destek vermelerini istedi.

Ülkenin elektronik oylama sistemini elestiren Bolsonaro, söz konusu sistemin hile yapilmaya müsait oldugunu iddia ederek, baskili oy pusulalarinin kullanilmasinda israr ediyor.

Dünyanin yüzölçümü en büyük 5’inci ülkesi olan Brezilya’da oy sayimini kolaylastirmak ve seçimlerde hile yapilmasinin önüne geçmek için 1996’de elektronik oylama sistemi kurulmustu.

Brezilya’da geçen yil gerçeklestirilen ve 147 milyon seçmenin oy kullandigi belediye seçimlerinde 400 binden fazla oylama makinesi kullanilmisti.

Ülke basinindaki seçim anketlerinde, 2022 yilinda yeniden seçilmeyi bekleyen Brezilyali liderin, solcu eski Devlet Baskani Luis Inacio Lula Da Silva’nin gerisinde kaldigi görülüyor.

Kaynak: AA