Baraj Suyu Çekildi, Agaçlar Ortaya Çikti

Kars’ta kuraklik nedeniyle baraj gölünün çekilmesiyle birlikte göl içerisinde kalan kurumus agaçlar da ortaya çikti. Göl ortasinda bulunan agaçlar kuslarin da dinlenme yeri oldu.

Baraj Suyu Çekildi, Agaçlar Ortaya Çikti


Kars’a yaklasik 10 kilometre uzaklikta bulunan sular altinda kalan Bogazköy’de köylülerin diktigi agaçlar, sular çekilince günyüzüne çikti. Su yüzeyinde agaçlarin dallarina konan kuslar ise görenlerin ilgisini çekiyor.

Bogazköy Kars Baraji’nin su tutmaya baslamasiyla birlikte sular altinda kaldi. Köylülerin yillar önce diktigi ve boylari 7-8 metreyi bulan agaçlar da evler ile birlikte sulara gömüldü. Havalarin sicak gitmesi ve kurakliginin etkili olmasiyla birlikte baraj gölü sulari çekildi. Çekilen sularla birlikte agaçlar da yeniden ortaya çikti. Tamamen kurumus olan agaçlar su ortasinda ilginç görüntüler ortaya çikarirken, agaçlarin ortaya çikmasi ise en çok kuslara yaradi. Agaçlarin dallarina yuva yapan kuslar dinlenme firsati bulurken, açlarin dallarindaki onlarca kus görenlerin de ilgisini çekiyor.

“Fotograf çekmeye geliyorum”

Sularin çekilmesiyle agaçlarin ortaya çiktigini ifade eden vatandaslar: “Su anda biraz da su çekilmis, tamamen kaybolan agaçlarin üst noktalari görünüyor. Yerlesim yerleri ise tamamen sular altinda, fotograf çekmeye geliyorum. Anilarimi hatirlamak için geliyorum buraya, yasadigimiz yerler, büyüdügümüz yerler bu sekilde görünce hüzünleniyorum” dedi.

Öte yandan Kars Baraj Gölü’nün kuraklik nedeniyle sularinin çekilmesiyle ortaya çikan agaçlar görsel sölende sunuyor. Gökyüzü ve bulutlarla birlesen agaçlar kartpostallik görüntüler olusturuyor. Agaçlarin dallarini yuva yapan kuslar ise dikkat çekiyor.
Kaynak: İHA