15 Metrelik Selale, Pandemi Ve Sicaktan Bunalanlarin Ilgi Odagi Oldu

Bingöl’de bunaltici sicaklar ve pandemiden kaçmak isteyen birçok vatandas, hafta sonlarini vadi arasindaki 15 metrelik selale altinda yüzerek serinliyor.

15 Metrelik Selale, Pandemi Ve Sicaktan Bunalanlarin Ilgi Odagi Oldu
Bingöl merkeze yaklasik 40 kilometre mesafede bulunan Karliova ilçesine bagli Halifan köyündeki 15 metrelik Yekmal Selalesi, son birkaç yildir vatandaslarin ilgi odagi oldu. Korona virüs pandemisinden ve bunaltici sicaklardan kaçan birçok vatandas, hafta sonlari vadi arasinda bulunan selalede yüzerek vakit geçiriyor. Birkaç dogal kaynak suyunun birlesmesiyle olusan selale, görüntüsüyle de kendisine hayran birakiyor.

Bingöl merkezden gelen ve hafta sonunu arkadaslariyla burada degerlendiren Özgür Över, selalenin doga harikasi bir güzellige sahip oldugunu belirtti.

Över, “Bunaltici sicaklarindan kaçarak Bingöl’e 40 kilometre uzaklikta bulunan Halifan köyündeki selaleye geldik. Buranin hava sicakligi çok iyi, biz de hafta sonlari burayi tercih ediyoruz. Pandemiden ve hastaliktan uzaklasmak isteyenlere burayi tavsiye edebilirim, çok güzel bir yer” dedi.

Kaynak: İHA