Sahinbey Belediyesi Yesil Alan Miktarini Arttirdi

Sahinbey Belediye Baskani Mehmet Tahmazoglu, 10 yilda 635 park yaparak Sahinbey’i yasanilabilir bir ilçe haline getirdi.

Sahinbey Belediyesi Yesil Alan Miktarini Arttirdi
Yesile ve dogaya önem veren Sahinbey Belediyesi, sehrin birçok noktasinda yesil alan olustururken, bu alanlarda spor yapilabilmesi için yürüyüs yollari ve spor alanlari insa ediyor. 2021 yilinda da bu çalismalarini sürdüren Sahinbey Belediyesi, kisi basina düsen yesil alan miktarini 13 bin 11 metrekareye çikardi. Belediyecilik hizmetlerinin yani sira kent halkinin saglikli yasamina katki sunmak için yesil alan sayisini arttirdi.

“Yesile önem veriyoruz”

Sahinbey Belediye Baskani Mehmet Tahmazoglu, son 12 yilda yesil alan sayisini 15 kattan fazla arttirdiklarini belirterek, "Sahinbey Belediyesi olarak yesil alanlari ve parklari çok önemsiyoruz. Göreve geldigimiz günden bu yana 635 adet park yaparak, yesil alan miktarimiz 12 milyon 158 bin 992 metrekareye çikardik. 30 dönüm alan içerisinde hizmet veren Park ve Bahçeler Müdürlügümüz hizmet binasinda bulunan yaklasik 2 bin 500 metrekare alana sahip seramizda yapmis oldugumuz kislik ve yazlik mevsimlik üretimlerinde 2014 yilindan bu yana 11 milyon 152 bin 550 adet mevsimlik çiçek ürettik. Üretilen bu çiçekler parklarimiza ve refüjlerimize dikerek Sahinbey’i çiçek bahçesine çevirdik. 2016 yilinda orman alanlari dahil yesil alan miktarimiz 12 milyon 158 bin 992 metrekare çikartti. Yine geldigimiz günden bu yana kisi basina düsen yesil alan miktarini 2016 Yili Itibariyle 13,11 metrekareye çikarttik. Sadece agaç dikimi degil Park ve Bahçeler Müdürlügümüz bahçesinde yaklasik bin bes yüz metrekare alanda rulo çim üretimi yapmaktayiz. Tabi önemli olan dikmek degil yasatmaktir. Bu alanlara sahip çikmalari yönünde çocuklarimiza ve vatandaslarimiza güveniyoruz. Çocuklarimizi sokaga degil, yesile özendirmeliyiz. Ayrica piknik alanlarinda vatandaslarimizin daha dikkatli olmasini rica ediyorum. Evlerini nasil temiz tutuyorlarsa yesil alanlarimizda öyle temiz tutmalari gerekiyor" dedi.

Kaynak: İHA