Milletvekili Dülger'den 30 Agustos Zafer Bayrami Mesaji

AK Parti Kilis milletvekili Mustafa Hilmi Dülger, 30 Agustos Zafer Bayrami nedeniyle bir mesaj yayimladi.

Milletvekili Dülger'den 30 Agustos Zafer Bayrami Mesaji
Milletvekili Dülger, Bugün Millet olarak sanli tarihin altin halkalarindan biri, 30 Agustos Baskomutanlik Meydan Muharebesinin 99. yilini kutlamanin gurur ve mutlulugu içerisinde olduklarini belirtti.

Dülger, “ Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün liderliginde baslatilan Istiklal Mücadelesinin tüm imkânsizliklara ragmen, Milletimizin yüksek iradesi, vatanseverligi ve kahramanligi ile verilen mücadele azim ve kararliligin tüm dünya ya ilan edildigi Büyük Zafer’in 99. yilinda milletimize bu zaferi armagan eden Istiklal Harbimizin Baskomutani Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, Büyük Millet Meclis’imizin saygideger üyelerini ve kahraman ordumuzun tüm askerlerini rahmetle, minnetle yâd ediyorum. 26 Agustos 1922 tarihinde Gazi Mustafa Kemal’in Baskomutanliginda baslayan Büyük Taarruz, verilen çetin mücadelelerinin ardindan Dumlupinar’da zafere tasinmistir. 30 Agustos’ta kazanilan bu destansi zaferle milletimiz, kendisine reva görülen esaret gömlegini yirtip atmis, ne pahasina olursa olsun bagimsizligindan taviz vermeyecegini tüm dünyaya ilan etmistir. Zaferin kazanilmasinda vatan, millet ve bayrak sevgisinin, her seyin üzerinde oldugunu tüm dünyaya kanitlamis, bagimsiz yasamak isteyen birçok ulusa da yol göstermistir. Son devletimiz Türkiye Cumhuriyeti’nin de müjdesi olan Büyük Zafer, tarihten silinmek istenen Türk Milleti’nin yeniden sahlanisinin adi olmus, Türkiye Cumhuriyeti, gücünü aziz milletinden alan, demokratik ve çagdas bir hukuk devleti olarak dünya devletleri arasinda seçkin yerini almistir” dedi.

Dülger, “Tarihteki tüm zaferlerimiz gibi 30 Agustos’un arkasinda da gözlerini kirpmadan hayatini feda eden kahramanlarimizin cesaretleri vardir. Milletimiz, dün oldugu gibi bugün de istiklal ve istikbali için, canindan aziz bildigi vatani ugrunda ayni fedakârlik ve cesareti göstermeye hazirdir. Türk Silahli Kuvvetlerinin, milli bekamizi korumak gayesiyle sinirlarimiz içinde ve disinda yürüttügü mücadele, bunun en açik delilidir. Cumhuriyetimizi hakkiyla muhafaza ve müdafaa ederek, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün isaret ettigi ’muasir medeniyetler’ seviyesinin üzerine çikarma hedefine kararlilikla ilerlemek, emperyalist heveslere ve ser odaklarina karsi bu aziz vatani tarihimizden ve ecdadimizdan aldigimiz ilham ve cesaretle, aziz milletimizin dirayeti, bize inanan kardeslerimizin duasiyla, tipki 99 sene önce oldugu gibi, insallah kutlu mücadelemizi zaferle taçlandiracagiz. Türkiye’yi daha aydinlik, daha müreffeh bir gelecege tasimak için mücadelemizi sürdürecegiz. Bu vesileyle, Aziz milletimizin 30 Agustos Zafer Bayramini tebrik ediyor, Ulusumuza essiz zaferler kazandiran basta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaslari olmak üzere, bin yildir bu vatani korumak için hayatlarini feda etmis tüm sehitlerimize Allah’tan rahmet, gazilerimize saglikli, huzurlu ömürler diliyorum” ifadesine ver verdi.
Kaynak: İHA