Kazakistan'da Mühimmat Deposundaki Patlamalarda Ölü Sayisi 13'E Yükseldi

Kazakistan’da 26 Agustos’ta mühimmat deposunda çikan yanginin ardindan meydana gelen patlamalarda can kaybi 13’e yükselirken, 29 Agustos Pazar günü için "ulusal yas" ilan edildi.

Kazakistan’in güneyindeki Cambil bölgesinin merkezi Taraz kenti yakinlarinda bulunan bir mühimmat deposunda çikan yanginin ardindan meydana gelen patlamalarin bilançosu artti. Kazakistan Acil Durumlar Bakanligi tarafindan yapilan açiklamada, can kaybi sayisinin 13’e yükseldigi bildirildi.

Kazakistan Cumhurbaskani Kasim Cömert Tokayev, Twitter hesabindan yaptigi paylasimda "trajik olay" nedeniyle 29 Agustos’u ulusal yas günü ilan ettigini duyurdu. Tokayev, “Hayatini kaybeden askerler ve kurtarma ekip üyeleri, gerçek kahramanlik ve cesaret gösterdi. Onlar sonsuza dek halkin anisinda kalacaktir” ifadesini kullandi.

Yanginin nedeni henüz bilinmiyor

Hayatini kaybedenler arasinda askeri birlik, paramiliter güvenlik birimi ve askeri savcilik personellerinin bulundugu belirtilmisti. Patlamalarda çogu asker ve kurtarma ekip üyeleri olmak üzere toplam 88 kisi yaralanmisti. Cumhurbaskani Tokayev,patlama sonuçlarinin giderilmesi için Basbakan Yardimcisi Roman Sklyar’in baskanliginda kurumlararasi komisyon olusturulmasi, Bassavciliga ve Içisleri Bakanligina ise patlamanin nedenlerinin ve suçlularin tespit edilmesi için olayin kapsamli bir sekilde arastirilmasi talimatini vermisti.
Kaynak: İHA