Baskan Vekili Kis Açiklamasi 'Kreslerimizden Üniversiteye Kadar Tüm Ögrencilerimizin Yanindayiz'

İçel Büyüksehir Belediye Baskan Vekili Gülcan Kis, merkez Yenisehir ilçesinde özel bir kolejin açilisinda, Büyüksehir Belediyesi olarak kresten üniversiteye kadar tüm ögrencilerin yaninda olduklarini söyledi. Kis, “Egitime yapilan her türlü yatirimin, gelecegimize yapilan yatirim oldugu gerçeginin farkindayiz” dedi.

Baskan Vekili Kis Açiklamasi 'Kreslerimizden Üniversiteye Kadar Tüm Ögrencilerimizin Yanindayiz'
İçel Büyüksehir Belediyesinden yapilan açiklamaya göre, Baskan Vekili Kis, kolejin açilisinda Büyüksehir Belediyesi olarak egitim ve ögretime verdikleri degeri ve bu alanda hayata geçirdikleri hizmetleri anlatti.

Büyüksehir Belediyesi olarak Süt Senin Gurur İçel’in Projesi ile dezavantajli mahallelerde süt dagittiklarini, bunun yani sira ögrencilere egitimin temel gereksinimi olan kirtasiye malzemeleri verdiklerini belirten Kis, “Böylece bu ailelerin bütçelerine bir nebze de olsa katkida bulunmayi amaçliyoruz. Sadece ilkögretim çaginda olan ögrencilerimizle sinirli kalmayip, teknokentleri ve teknolojiyi ülkemizle bulusturacak üniversite ögrencilerimizi de yalniz birakmiyoruz. Açik ögretim hariç, üniversiteyi kazanan lisans ögrencilerimize ögrenim yardimi veriyoruz. Bu yil ögrenim yardimini bin 600 liraya yükselttik. Ayrica meslek edindirme kurslarimizi da açiyoruz. Burada yetiskin bireylerin de kendi alanlarinda uzman olabilmelerini, daha rahat is bulmalarini ve is yerlerinde kalifiye meslek uzmanlarinin çalismasini hedefliyoruz. ‘Egitimde firsat esitligi’ ilkesi dogrultusunda büyük önem verdigimiz YKS Egitim ve Ögretimi Destekleme Kurs Merkezlerine bu yil LGS’ye hazirlanacak olan 8’inci sinif ögrencilerimizi de dahil ediyoruz. Bu egitim döneminde kurs merkezlerine devam eden 125 ögrencimiz, üniversite sinavinda ilk 50 bine girme basarisi gösterdi. Bu gurur sadece İçel Büyüksehir Belediyesi’nin degil, İçel’in, hepimizin” diye konustu.



“Kreslerimizden üniversiteye kadar tüm ögrencilerimizin daima yanindayiz”

Egitim ve ögretimde ögrencilerin barinma ihtiyaçlarinin da çok önemli oldugunu vurgulayan Gülcan Kis, Gülnar’da hem erkek hem de kiz ögrenciler için tasarlanan misafirhanenin yapimini tamamladiklarini ve bu yil hizmete açilacagini belirterek, “Yine ülkemizde ögrencilerimizin en büyük ihtiyaçlarindan birinin rehberlik ve psikolojik destek konusundaki yetersizlik oldugunu biliyoruz. MERCI Ögrenci Danisma Merkezi ile ögrencilerimize rehberlik ve psikolojik danismanlik hizmeti vermeyi sürdürüyoruz. Kreslerimizden üniversiteye kadar tüm ögrencilerimizin daima yanindayiz. Bundan sonra da olmaya devam edecegiz” ifadelerini kullandi.

“İçel, teknoloji gelistiren genç yetenek ve beyinlere sahip”

Baskan Vekili Kis, “Egitime yapilan her türlü yatirimin, gelecegimize yapilan yatirim oldugu gerçeginin de farkindayiz. Yüzyilin teknolojisi olarak kabul edilen Endüstri 4.0 çaginda ülkemizin en etkin sekilde rol almasi, bu açidan çok önemlidir. Endüstri 4.0’da basarili olan bir Türkiye, gelecegin de yükselen bir yildizi olacaktir. İçel, tüm diger kentlerimiz gibi; teknoloji gelistiren genç yetenek ve beyinlere sahiptir” seklinde konustu.

Konusmanin ardindan Vekil Gülcan Kis, kurucularla birlikte açilisi yapilan okulu gezdi.
Kaynak: İHA