ATO Kuaförlerde Kullanilan Merdiven Alti Ürünleri Mercek Altina Aldi

Ankara Ticaret Odasi (ATO), baskentteki bazi kuaför ve güzellik salonlarinda kullanilan merdiven alti ürünlerin neden oldugu haksiz rekabet sorununu gündeme tasidi.

ATO'dan yapilan açiklamaya göre, Oda Yönetim Kurulu Baskan Yardimcisi Halil Ibrahim Yilmaz ve beraberindeki 43 No'lu Kuaför ve Güzellik Salonlari Meslek Komitesi üyeleri, Ankara Zabita Daire Baskani Mustafa Koç ve Ankara Büyüksehir Belediyesi Saglik Isleri Daire Baskani Seyfettin Aslan'i ziyaret etti.

Yilmaz, buradaki konusmasinda, kuaför, berber ve güzellik salonlarinda kullanilan merdiven alti ürünlerin halkin sagligini tehlikeye atarak sektörde haksiz rekabet olusturdugunu belirterek, "Merdiven alti ürünler hem halkin sagligini hem de sektördeki rekabet ortamini bozuyor." degerlendirmesinde bulundu.

Sektörde yasanan bu sikintinin kooperatiflesmeyle asilabilecegine, kooperatiflesmenin nitelikli is yapis süreçlerinin önünü açtigina isaret eden Yilmaz, sunlari kaydetti:

"Kooperatif kurma çabalari pek çok sektörün yildizini parlatacaktir. Kuaförlerle birlikte baslattigimiz kooperatiflesme sürecinin diger sektörlere de örnek olarak lokomotif görevi görmesini umuyoruz. Merdiven alti ürünlerle mücadele ederek haksiz rekabet engellendiginde sektörün sirtindaki yük de hafifleyecektir. Istiyoruz ki hakkiyla is yapan insanimiz kazansin. Kooperatiflesmeyle dayanisma olacak, tüccar kazanacak."

- "Baskentte fabrika kurmak istiyoruz"

43 No'lu Kuaför ve Güzellik Salonlari Meslek Komitesi Baskani Ömer Sarioglu da ithalattan kaynaklanan yüksek fiyatli ürün sorununu kurduklari Kuaförler Temin ve Tevzi Kooperatifinde (KUKOOP) ürettikleri yerli ve uygun fiyatli ürünlerle asabileceklerini bildirerek, "Uluslararasi marka satislarinin yani sira kendi markamizi da olusturup satarak yüzde 100 müsteri memnuniyetine ulastik. Yerlilige ve millilige önem vererek Ankara merkezli üretime devam etmek için baskentte bir fabrika kurmayi da arzuluyoruz." ifadelerini kullandi.

Ziyarette, Ankara Büyüksehir Belediyesi Saglik Isleri Daire Baskanligi ve Ankara Zabita Daire Baskanliginin katilimiyla ATO'da bir toplanti gerçeklestirilerek sektör temsilcileriyle denetim kriterlerinin görüsülmesi kararlastirildi.

Kaynak: AA