AK Parti Genel Baskanvekili Kurtulmus, Artvin'de Parti Yöneticileriyle Bir Araya Geldi Açiklamasi

'Belki bundan sonraki süreçlerde yine böyle afetlerle karsi karsiya kalacagiz ama afetten sonra milletimizin yaralarini sarmak, ortaya çikan ziyani, zarari telafi etmek, insanlari ilk andan itibaren mümkün oldugu kadar hizli bir sekilde kurtarmak basta olmak üzere her türlü faaliyet eksiksiz bir sekilde yerine getirilmistir' 'Gittigimiz birçok yerde milletin hayir duasini aliyoruz. Bugün burada, Arhavi'de onlarca kardesimiz 'Allah razi olsun, çok güzel is yaptiniz' dedi. Bir tek vatandasimizin yüzünü burusturdugunu, eksittigini görmedim. Bu, Allah'a çok sükür, büyük bir iftihar tablosudur' 'AK Parti'nin basardigi en önemli sey ne derseniz, birkaç tane önemli hususun altini çizmek isterim. Bunlardan birisi devletle milletin kaynasmasidir'

AK Parti Genel Baskanvekili Numan Kurtulmus, "Belki bundan sonraki süreçlerde yine böyle afetlerle karsi karsiya kalacagiz ama afetten sonra milletimizin yaralarini sarmak, ortaya çikan ziyani, zarari telafi etmek, insanlari ilk andan itibaren mümkün oldugu kadar hizli bir sekilde kurtarmak basta olmak üzere her türlü faaliyet eksiksiz bir sekilde yerine getirilmistir." dedi.

Artvin'de 22 Temmuz'da yasanan sel ve heyelandan etkilenen bölgelerde incelemelerde bulunmak üzere kente gelen Kurtulmus baskanligindaki heyet, Arhavi Gençlik Merkezi'nde partinin il yöneticileri ve ilçe baskanlariyla bir araya geldi.

Kurtulmus, burada yaptigi konusmada, Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan'in görevlendirmesiyle yangin ve sel bölgelerinde inceleme yapmak, son durumu ve yapilan çalismalari yerinde görmek için AK Parti olarak en üst düzeyde ziyaretler yaptiklarini söyledi.

Kendilerinin de dün Rize'de, bugün de Artvin'de ziyaretler ve incelemeler yaptiklarini belirten Kurtulmus, "Kastamonu, Sinop, Bartin tarafindaki afet bölgelerinde de arkadaslarimiz çalismalari yapiyorlar. Belki bundan sonraki süreçlerde yine böyle afetlerle karsi karsiya kalacagiz ama afetten sonra milletimizin yaralarini sarmak, ortaya çikan ziyani, zarari telafi etmek, insanlari ilk andan itibaren mümkün oldugu kadar hizli bir sekilde kurtarmak basta olmak üzere her türlü faaliyet eksiksiz bir sekilde yerine getirilmistir." diye konustu.

Kurtulmus, tüm afetlerde ilk andan itibaren çalismalarin koordine edilmesi, vatandaslarin kurtarilmasi, zararlarin giderilmesi ve yaralarin sarilmasi için olaganüstü bir liderlik gösteren Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan'a da millet adina sükranlarini sunduklarini dile getirdi.

"Allah imkan verdi, güç verdi, millet bu gücü devletin etkin yönetimiyle birlikte hissetti." ifadesini kullanan Kurtulmus, söyle devam etti:

"Gittigimiz birçok yerde milletin hayir duasini aliyoruz. Bugün burada, Arhavi'de onlarca kardesimiz 'Allah razi olsun, çok güzel is yaptiniz' dedi. Bir tek vatandasimizin yüzünü burusturdugunu, eksittigini görmedim. Bu, Allah'a çok sükür, büyük bir iftihar tablosudur. Insallah bundan sonraki süreçlerde de el birligiyle, bunu bir siyasi ayrim meselesi yapmadan, bunun üzerinden bazilarinin yapmaya çalistigi gibi siyaset üretmeye çalismadan, el birligiyle bütün felaketlerin yükünü milletimizin üzerinden atacak ve bunlari ortadan kaldiracagiz."

- "Devletin bütün görevlileri, milletin emrinde oldugunu her sekilde ortaya koyuyor"

AK Parti'nin Türkiye'nin tarihsel bir dönüsüm noktasinda millet tarafindan is basina getirilen bir parti oldugunu ifade eden Kurtulmus, AK Parti iktidarlari döneminde yapilan hizmetleri ve yatirimlari anlatarak, milletin kaynaklarini, milletin emrine seferber etmenin vazifeleri oldugunu vurguladi.

Kurtulmus, AK Parti'nin Türkiye için çok büyük kazanimlari hayata geçirdiginin altini çizerek, sunlari kaydetti:

"AK Parti’nin basardigi en önemli sey ne derseniz, birkaç tane önemli hususun altini çizmek isterim. Bunlardan birisi devletle milletin kaynasmasidir. Ben çocuklugumdan beri, gençlik yillarimdan itibaren siyasetle ilgili konusmaya basladigimiz zaman hep söyledigimiz sey suydu; devletle milletin kaynasmasini saglayalim. Çünkü devlet baska bir seydi, millet baska bir seydi. Devlet baska bir telden çalar, millet baska bir telden çalardi. Simdi gittigimiz her yerde görüyoruz, vali bey isin içerisinde, milletvekilleri isin içerisinde, bakanlar isin içerisinde sabah aksam milletle birlikte hareket ediyorlar. Devletin bütün görevlileri, milletin emrinde oldugunu her sekilde ortaya koyuyorlar. Sadece afet zamaninda mi, her zaman millete hizmet etmekle görevli olan devletin yöneticileri kapilarini millete açmis bir sekilde milletle iç içe."

"Biz önceden gençligimizde karakolun önünden geçmekten çekinirdik. Artvin’in, Arhavi’nin köylerinde, mahallelerinde vatandas için devlet demek, jandarma demekti ve jandarma da sadece korku ve dipçik demekti." diyen Kurtulmus, "Devlet dedigin sey kendisinden korkulan bir seydi. Simdi öyle degil. Türkiye'nin her yerinde devlete hizmet eden insanlar vatandasin emrinde oldugunu biliyorlar. Bu Allah'in bir lütfudur ve AK Parti'nin siyasal iktidarinin Türkiye'ye verdigi en büyük kazanim budur. Bunun kiymetini bilin. Simdi görüyoruz, jandarmamiz, askerimiz, Mehmetçigimiz, polisimiz ellerine kazmayi, küregi almis vatandasin selden etkilenen odalarini, dükkanlarini temizlemeye çalisiyor." degerlendirmesinde bulundu.

Kurtulmus, Artvin'deki parti yöneticilerinden 2023 yilinda gerçeklestirilecek seçimlerde AK Parti'yi, Cumhur Ittifaki'ni ve Recep Tayyip Erdogan'i güçlü bir sekilde temsil etmeleri için gayret ve özveriyle çalismalarini istedi.
Kaynak: AA