Tunceli Cumhuriyet Bassavciligi, Kayip Üniversite Ögrencisi Gülistan Doku Için Bazi Illere Talimat Yazisi Gönderdi

Tunceli Cumhuriyet Bassavciligi tarafindan kayip olan üniversite ögrencisi Gülistan Doku'nun sorusturma dosyasi kapsaminda bazi illerin savciliklari ve kolluk kuvvetlerine talimat yazisi gönderildi.

Kentte 5 Ocak 2020'den bu yana kendisinden haber alinamayan Munzur Üniversitesi Tunceli Meslek Yüksekokulu Çocuk Gelisimi Bölümü 2. sinif ögrencisi 21 yasindaki Gülistan Doku'nun bulunmasina yönelik baslatilan sorusturma sürüyor.

Bu kapsamda kayip Doku'nun sorusturmasiyla ilgili Tunceli Cumhuriyet Bassavciligi, Erzincan, Bingöl, Elazig ve Erzurum gibi çevre illerin cumhuriyet savciliklari ve kolluk birimlerine talimat yazisi gönderdi.

Bassavcilik, yürütülmekte olan sorusturmaya esas olarak, 5 Ocak 2020'den itibaren savciliklar ve kolluk birimlerinden kimligi tespit edilemeyen buluntu kadin cesedi ile ilgili sorusturma kaydi ve müracaatin bulunup bulunmadigi evraklarini ivedi bir sekilde talep etti.

- Olay

Tunceli'de üniversitede okuyan kizlari Gülistan Doku'dan 5 Ocak 2020'den itibaren haber alamayan ailesi, memleketleri Diyarbakir'dan Tunceli'ye gelerek 6 Ocak 2020'de emniyete kayip basvurusunda bulunmustu.

Genç kizin arkadaslariyla görüsen ve cep telefonu sinyallerini izleyen ekipler, arama çalismasi baslatmisti. Baraj gölünde arama yapan ekiplerce 187 gün su alti ve üstünde sürdürülen çalismalardan sonuç alinamamasi üzerine aramalara son verilmisti.

Ailenin, Içisleri Bakani Süleyman Soylu ile görüsmesinin ardindan Uzunçayir Baraj Gölü'nün kismen bosaltilmasina karar verilerek su alti arama çalismalarina 6 Agustos 2020'de 17 ekiple yeniden baslanmis ve 13 gün süren yogun çalismalardan da sonuç alinamamasi üzerine aramalar 18 Agustos 2020'de tamamlanmisti.

Gülistan Doku'nun bulunmasi için 15 Ekim 2020'de yeniden baslatilan arama çalismalari ise tüm çabalara ragmen genç kiza ulasilamamasi üzerine bir süre önce tamamlanmisti.

Kaynak: AA