Sindirgi Kocakonak Panayiri Kapilarini 28 Agustos'ta Açiyor

Balikesir’in Sindirgi ilçesinde yillardir süre gelen Kocakonak Panayiri kapilarini 28 Agustos Cumartesi günü ziyaretçilere açiyor.

Sindirgi Kocakonak Panayiri Kapilarini 28 Agustos'ta Açiyor
Geçtigimiz yil pandemi gerekçesiyle ara verilen Sindirgi Kocakonak Panayiri’ nin vatandaslarin talebi üzerine revize edilerek pandemi kurallari çerçevesinde yeniden hayata geçirilmesi konusunda Sindirgi Belediye Baskani Ekrem Yavas talimat verdi. Sindirgi Belediyesi ekipleri ise vakit kaybetmeden çalismalarini tamamladi. Oyun gruplari ve stantlarin kurulumuna baslandi.

Panayir alani içerisinde yer alan alkollü ortamlar ve kumar oyunlari bu yil da yer almayarak vatandaslarin ailece keyifli zaman geçirebilecekleri nezih bir ortam için program hazirlandi. Ayrica eski bir gelenek de bu yil yeniden yasatilacak. Panayir alanina yapilan hayvan pazarinda panayir süresince celepler de yer alacak, canli hayvan satisi da gerçeklestirilecek.

Lunapark, oyun gruplari, penalti, kasnak ve konserler ile 7 güç sürecek Kocakonak Panayiri 28 Agustos 2021 tarihinde kapilarini açacak. Disaridan ilçeye gelen vatandaslar dâhil olmak üzere 30 bine yakin ziyaretçi alan Panayir’a katilimin bu yil da yogun olmasi bekleniyor.

Ancak pandemi kurallari geregince panayir alanina maskesiz vatandas alinmayacak.

Panayir süresi boyunca Lunapark ve eglence gruplari ile stantlar açik kalacak. 3 Eylül ’de Cumhuriyet Meydaninda düzenlenecek Elmas ve Mustafa Ceceli’nin yer alacagi Kurtulus Konseri ile Panayirin kapanisi gerçeklestirilecek. 3 Eylül Cuma günü 21.00 ’da Elmas, 22.00’da Mustafa Ceceli sevenleri ile bulusacak.

Sindirgi Belediye Baskani Ekrem Yavas “Vatandaslarimizin taleplerini her alanda degerlendiriyoruz. Aile yasantisinda zarari olan kisimlari çikarip revize edilen bir program ile keyifli bir Panayir sizleri bekliyor. Pandemi süreci nedeniyle ara verilmisti. Ancak vatandaslarimizin yogun talebi üzerine, pandemi kurallarini da dikkate alarak panayirimiz 28 Agustos ta kapilarini açacak. Bu yil eski bir gelenek olan hayvan satisi da kurban bayrami öncesinde yaptigimiz hayvan pazarinda gerçeklestirilecek. Panayir ile kimi vatandaslarimiz eski hatiralarini canlandiracak. 3 Eylül aksami Mustafa Ceceli’nin sahne alacagi muhtesem bir kurtulus günü konseriyle de etkinliklerimiz son bulacak. 28 Agustos’ta uçan sandalyenin altinda bulusalim. Tüm halkimizi bekliyoruz" dedi.

Kaynak: İHA