Kabil'de Havalimanindaki Terör Saldirilarinda Ölenlerin Sayisi 90'A Yükseldi

Afganistan'in baskenti Kabil'de Hamid Karzai Uluslararasi Havalimani'nin bulundugu bölgedeki terör saldirilarinda ölenlerin sayisi 90'a yükseldi, en az 150 kisi yaralandi.

BBC'nin haberine göre, terör saldirilarinda 13'ü ABD askeri olmak üzere en az 90 kisi hayatini kaybetti, 150 kisi yaralandi.

Ismi açiklanmayan Taliban yöneticisi, 28 Taliban üyesinin yasamini yitirdigini belirterek "Biz, Amerikalilardan daha fazla insan kaybettik." dedi.

Taliban yöneticisi, ABD'nin tahliyelerini tamamlamak ve geri çekilmek için 31 Agustos tarihini uzatmasina gerek olmadigini söyledi.

Batili bir güvenlik yetkilisi, saldirilarin ardindan sivillerin tahliyesinin hizlandirildigini ve uçuslarin düzenli olarak yapildigini belirtti.

Tahliye çalismalarinin sürdügü Kabil Hamid Karzai Uluslararasi Havalimani'na yakin bölgede dün iki ayri patlama meydana gelmisti.

Saldirilari çok sayida ülke ve Taliban kinamisti.

ABD Baskani Joe Biden konuya iliskin, "saldiriyi gerçeklestirenleri avlayacagini" söyleyerek intikam almaya yemin etmisti.

Biden, "Saldiri DEAS/Horasan olarak bilinen grup tarafindan yapilmistir." ifadesini kullanmisti.

Son haftalarda DEAS/Horasan'in Kabil'deki havalimanina saldiracagina iliskin istihbarat aldiklarini belirten Biden, bu nedenle de Afganistan'daki misyonlarini 31 Agustos'a kadar bitirmekte kararli olduklarini söylemisti.

ABD Merkez Kuvvetler (CENTCOM) Sözcüsü Albay Bill Urban, havalimanindaki terör saldirilarinda ölen ABD askerlerinin sayisinin 13'e, yaralilarin ise 18'e yükseldigini açiklamisti.

Kaynak: AA