Sokak Köpeginin Yaralarini Site Sakinleri Sariyor

Adana’da bir sitedeki özel güvenlik görevlisinin, üzerine kaynar su döktügü ’Beyaz’ isimli köpegin yaralari site sakinleri tarafindan sariyor.

Sokak Köpeginin Yaralarini Site Sakinleri Sariyor
Olay, 22 Agustos’ta merkez Çukurova ilçesine bagli Esentepe Mahallesi’nde yasandi. Sitedeki özel güvenlik görevlisi M.E.K, gölgede yatan ’Beyaz’ isimli sokak köpeginin üzerine kaynar su döktü. Güvenlik kameralarina yansiyan olayin duyulmasinin ardindan zanli, Adana Emniyet Müdürlügü Asayis Sube Müdürlügüne bagli Çevre, Doga ve Hayvanlari Koruma Büro Amirligi ekipleri tarafindan yakalandi. Adliyeye sevk edilen sahis, adli kontrol sartiyla tutuksuz yargilanmak üzere serbest birakildi.

’Beyaz’ isimli sokak köpegine ise site sakinleri sahip çikti. Site sakini Canan Deniz Günay, olayin hemen ardindan veteriner çagrilarak gerekli müdahalenin yapildigini ve merhem tedavisinin basladigini belirterek, “Yaralari çok fazla olmadigi için burada tedaviye devam ediyoruz. Biz veterinerin vermis oldugu kremi Beyaz’a sürüyoruz. Ancak suan köpek psikolojik olarak çok zor durumdu. Kendisine kimseyi yaklastirmiyor herkesten kaçiyor” dedi.

Günay, olayi duyunca güvenlik kamerasi görüntülerini izlemek istemedigini ama daha sonra izlediginde çok kötü olduguna dikkat çekerek sunlari kaydetti:

“Bunu yapan kisinin bizim güvenligimizi saglayan, canimizi koruyan kisi olmasi bizi daha da özdü. Çünkü baska bir canlinin canina kastetti.”
Kaynak: İHA