Üniversiteli Olabilmek Için Zamanla Yaristilar

Bayburt Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi, 2021-2022 akademik yili için Beden Egitimi ve Spor Egitimi, Spor Yöneticiligi ve Antrenörlük Egitimi bölümlerine yapilacak ögrenci alimlari için özel yetenek sinavi basladi.

Üniversiteli Olabilmek Için Zamanla Yaristilar
Pandemi kosullarinin gözetildigi sinavda ögrenciler parkur alanina sirayla alindi. Sirasi gelen ögrenciler kiyasiya mücadele edip, parkurda ter dökerek belirlenen süre altinda parkuru tamamlamaya çalisti. Bir ögrenci ise sinav esnasinda heyecanina yenik düserek, parkur alanindaki engelleri karistirdi. Parkur alanindaki ilk engelden sonra karistirdigini fark eden ögrenci, üzülerek spor salonunu terk etti.

Spor Bilimleri Fakültesi Dekan Yardimcisi Ismail Karatas, il disindan gelen ve sinava katilan ögrencilerin rahat bir sinav geçirmesi için üniversite olarak birçok imkanin saglandigini söyleyerek temiz, güzel, seffaf bir sinav geçirmeye özen gösterdiklerini kaydetti.

Degerlendirmelerin seffafligi için adaylarin parkur performanslarinin kamera ile kayit altina alindigini dile getiren Karatas, "Rektörümüz Mutlu Türkmen’in talimatlari dogrultusunda oldukça seffaf bir sinav geçiriyoruz. Çift kameramiz var, canli yayinimiz devam etmekte. Her adayi canli yayina almaya özen gösteriyoruz, herhangi bir problem oldugu zaman aninda müdahale ediyoruz" diye konustu.

27 Agustos tarihine kadar sürecek olan özel yetenek sinavlarinin sonuçlari ise 29 Agustos’ta açiklanacak. Sinavi kazanan ögrencilerin kesin kayitlari ise 1-3 Eylül tarihleri arasinda yapilacak.
Kaynak: İHA