Türk Kizilay Gönüllüleri Sel Felaketi Yasanan Ayancik'taki Çocuklarin Gülmesi Için Çalisiyor

Türk Kizilay gönüllüsü Ibrahim Peksen: 'Çocuklardan ve ailelerden güzel talepler aliyoruz. Insallah bu zor günleri birlikte asacagiz'

MUSTAFA ÇAVUS - Türk Kizilay gönüllüleri, Sinop'un Ayancik ilçesinde selden etkilenen çocuklarin yüzlerinde tebessüm olusmasi için çaba harciyor.

Ayancik ilçesinde 11 Agustos'ta siddetli yagislarin ardindan olusan selde can kayiplari yasandi, büyük çapta hasar olustu.

Yaralarin sarilmasi için ilçeye gelen Türk Kizilay gönüllüleri, çocuklar için çesitli oyunlar ve etkinlikler düzenleyerek onlara moral vermeye çalisiyor.

Aileleriyle yurtlarda kalan çocuklar, görevlilerce ilçedeki hali sahaya getirilip birlikte oyunlar oynatiliyor.

Türk Kizilay gönüllüsü Ibrahim Peksen, AA muhabirine, selin ilk gününden itibaren bölgede vatandaslara yardimci olmaya çalistigini söyledi.

Selin çocuklara verdigi moral bozuklugunu gidermeye çalistiklarini vurgulayan Peksen, "Burada küçük kardeslerimize güzel etkinlikler yapiyoruz. Onlari mutlu etmeye, moral olmaya çalisiyoruz. Türk Kizilay olarak etkinliklerimize devam etmek istiyoruz. Çocuklardan ve ailelerden güzel talepler aliyoruz. Insallah bu zor günleri birlikte asacagiz." dedi.

Çocuklar ise güzel oyunlar oynayarak eglendiklerini ifade etti.

Kaynak: AA