Turistlerin Buldugu Yarali Kedi Tedavisinin Ardindan Almanya'ya Gönderildi

Aksaray’da turistlerin yarali olarak buldugu kedi, tedavisinin ardindan kediyi sahiplenen Almanya’daki bir aileye gönderildi.

Turistlerin Buldugu Yarali Kedi Tedavisinin Ardindan Almanya'ya Gönderildi
Olay, Aksaray’in Sultanhani ilçesinde yasandi. Edinilen bilgiye göre, Sultanhani Kervansarayi’ni gezmeye gelen iki yabanci turist yarali bir kedinin kervansaray yaninda can çekistigini gördü. Bunun üzerine rehberden yardim isteyen turistler hemen Ilçe Belediye Baskani Fahri Solak’a ulasti. Kediyi gören Baskan Solak hemen ekipleri devreye sokarak kediyi ilk olarak ilçede bulunan veterinere götürdü. Burada ilk müdahalesi yapilan kedi, Aksaray Tarim ve Orman Müdürlügü ile iletisime geçilerek Aksaray Üniversitesi Veteriner Fakültesine götürüldü. Burada serum baglanan kedi için veteriner hekimler adeta seferber oldu. Tedavisinin tamamlanmasinin ardindan iki yabanci turist kedi hakkinda bilgi almak için Belediye Baskani Fahri Solak’i aradi. Yapilan saglik tetkikleri hakkinda bilgiler veren Baskan Solak turistlerin istegi üzerine kedinin fotograflarini gönderdi. Turistler kedinin fotograflarini kendi sosyal medya hesaplarinda paylasirken, Almanya’nin Bavyera Eyaleti’nden kediyi gören bir aile kediyi sahiplenmek istedi. Bunun üzerine Alman aile Münih Belediyesi ile irtibata geçerken, Münih Belediyesi, Baskan Fahri Solak’a ulasti.

Makam araciyla kediyi Ankara’ya götürdü

Münih Belediyesi ve Sultanhani Belediyesi arasinda kurulan iletisim sonrasi kedinin sahiplenildigini ögrenen Belediye Baskani Fahri Solak, talep üzerine “Sinba” ismini verdigi kediyi tedavisinin ardindan bir gün evinde misafir ederek ertesi gün kediyle birlikte yollara düstü. Makam araci ile yola çikan Baskan Solak kediyi Ankara’ya ulastirdi. Burada tekrar bir muayeneden geçirilen kedi tedavisinin ardindan pasaport islemleri de yapilarak yetkililere teslim etti. Ardindan kedi uçakla Almanya’ya gönderilmek üzere Istanbul’a gönderildi.

Pasaport islemleri yapilan kedi uçakla Almanya’ya gönderilecek

Yasanan olayi anlatan Belediye Baskani Fahri Solak, “Turist, rehberine yabanci bir dilde anlatirken burada bir kedi gördügünü, kedinin yarali oldugunu duydum. Bizim de biraz Ingilizce’miz var anladik. Restoranin sahibi dedi ki, ‘Belediye baskanimiz burada yardimci olsun’ dedi.

Hemen zabita ekiplerimiz müdahale etti. Sultanhani’nda veteriner hekimlerimize hemen kediyi yönlendirdik. Daha sora buradaki veteriner hekimligimizin kapasitesi yeterli olmadigi için tarim müdürlügümüzü aradik. Aksaray’da Veteriner Fakültesine gönderdik. Orada kedinin tüm tedavisi yapildi. Röntgen, tomografi çekildi. Sonra bizi Almanya’dan aradilar. Buradaki yabanci misafirlerimiz direkt Almanya’ya bildirmisler. Almanya Münih Belediyesinden aradilar. Sonra Istanbul’dan, Ankara’dan aradilar. Biz kediye tüm müdahaleleri yaptirdiktan sonra Almanya’dan arayan Tülay hanim kediyi Bavyera Eyaleti’nden sahiplendirmisler. Bizim götürüp Ankara’ya teslim etmemizi istediler. Biz de kediyi kendi evimizde bir gece misafir ettikten sonra makam arabamla Ankara’ya götürdük. Ankara’da Çankaya’da kediyi teslim ettik. Sonra kedi tedavileri tamamlanip Istanbul’a gönderildi. Istanbul’da da pasaport islemleri tamamlaniyor. Sonra da Almanya’ya gönderilecek” dedi.

Kaynak: İHA