Sudan Hayvancilik Bakani Abdunnebi'den TÜKETBIR Baskani Tunç'a Ziyaret

Sudan Hayvancilik Bakani Hafiz Ibrahim Abdunnebi, TÜKETBIR Baskani Bülent Tunç’u ziyaret etti. Sudan Hayvancilik Bakani Abdunnebi, “Türkiye ile Sudan siyasi iliskileri en üst seviyede, bu iliskiler yatirim anlaminda da degerlendirilmelidir” dedi.

Sudan Hayvancilik Bakani Abdunnebi'den TÜKETBIR Baskani Tunç'a Ziyaret
Sudan Hayvancilik Bakani Abdunnebi beraberindeki heyet ile birlikte, Türkiye Kirmizi Et Üreticileri Merkez Birligi (TÜKETBIR) Baskani Tunç’u, TÜKETBIR binasinda ziyaret etti. Ziyarette konusan Abdunnebi, Sudan’da su an çok avantajli yatirim tesvik programi oldugunu vurgulayarak, "Bu firsatlardan Türk firmalarinin da yararlanmasini istiyoruz. Su an ülkemizde hayvancilik sektöründe tesisleri olan Türk firmalar var. Sudan’a hayvancilik alaninda yatirim yapan Türk firmalarin sayisinin karsilikli iliskilerimizde oldugu gibi artmasini istiyoruz. Sudan’da küçükbas, büyükbas hayvancilik ve balikçilik sektöründe yatirimlar yapilabilir" diye konustu.

Sudan’da 1 milyon dönüm arazinin Türkiye tarafindan islenecegi konusu üzerine Abdunnebi, "Bildiginiz gibi tarim ve hayvancilik iç içe sektörler. Bu anlamda bu arazide hayvanciliga yönelik ürünler de yetistirilebilir. Bu hem Türk firmalari hem de bizim açimizdan kolaylik saglayacaktir" ifadelerini kullandi.

“Biz her zaman Sudan’da ortak projeler ve sahsi yatirimlari yapma noktasinda haziriz”

Tunç ise, “Türkiye’nin, Dünya’nin her yerinde Türk girisimciler her zaman olmustur. Her zaman öncü olmustur. Tecrübe noktasinda Türkiye’nin bugün tarimda geldigi nokta belli. Simdi baktigimizda yaklasik 17 milyon büyük bas hayvanimiz var. Türkiye dev bir ülke, Sudan da bu noktada bakir ve açik bir ülke. Önemli olan iliskilerimizin simdi oldugu gibi ilerlemesi. Biz her zaman Sudan’da ortak projeler ve sahsi yatirimlari yapma noktasinda haziriz. Sudan, arazi hem yeni hükümetin yaklasimlari noktasinda bizim için çok degerli. Biz orada da üreticilerimizi bilgilendirmek ve destek olmak adina elimizden geleni yapariz” seklinde konustu.

Kaynak: İHA