Samsun'da Baraj Ve Göllere 1 Milyon 600 Bin Sazan Yavrusu Birakildi

Tarim ve Orman Bakanligi Balikçilik ve Su Ürünleri Genel Müdürlügünce Samsun'daki baraj ve göllere 1 milyon 600 bin sazan yavrusu birakildigi bildirildi.



Tarim ve Orman Il Müdürü Ibrahim Saglam, yaptigi yazili açiklamada, "Su Kaynaklarinin Baliklandirilmasi Projesi" kapsaminda Elazig Su Ürünleri Arastirma Üretim ve Egitim Enstitüsü Müdürlügü tesislerinde üretilen sazanlarin 1 milyon 600 bininin Bafra'da balik gölleri basta olmak üzere, Derbent, Altinkaya, Hasan Ugurlu ve Suat Ugurlu barajlarina birakildigini belirtti.

Iç sulardaki su ürünleri popülasyonunun artirilmasi amaciyla her yil düzenli olarak baliklandirma çalismasi yaptiklarini kaydeden Saglam, "Proje ile su kaynaklarinin korunarak su ürünlerinin sürdürülebilirliginin saglanmasi, iç sulardaki su ürünleri stoklarinin takviyesi ve amatör balikçilik turizmine katki saglanmasi hedeflenmektedir. Akarsu ve göletlerdeki balik varliginin devamliliginin saglanabilmesi büyük önem tasimaktadir." ifadesini kullandi.

Baliklandirma çalismalariyla gölet ve akarsulardaki mevcut balik varliginin korunmasi, ekonomik degeri yüksek balik ürünlerinin artirilmasi ve vatandaslarin hayvansal protein ihtiyaçlarinin karsilanmasini amaçladiklarini vurgulayan Saglam, sunlari kaydetti:

"Ortalama 3-5 gram agirligindaki sazan yavrularinin 3-4 yil sonra avlanabilir asgari boy olan 40-50 santimetreye ulasmasini bekliyoruz. Baliklandirma çalismalarinda özellikle amatör balikçilarin avcilikta yararlanabilecegi su kaynaklarini tercih ettik. Su kaynaklarinin kirletilmemesi ve suyun tasarruflu kullanilmasinin yani sira avcilikta belirlenen yasak ve sinirlamalara titizlikle uyulmasi, sularimizdaki dogal yasamin devamliligi ve sürdürülebilirligi açisindan çok önemlidir."

Kaynak: AA