Samsun AB Bilgi Merkezi'nden Farkindalik Videosu

Samsun TSO çatisi altinda faaliyetlerini sürdüren Samsun AB Bilgi Merkezi tarafindan, ‘Koruyup Kolla Askla’ farkindalik kampanyasi çerçevesinde, iklim degisikligine dikkat çekmek ve çocuklarda çevre bilinci olusturmak amaciyla hazirlanan video filmi sosyal medya kanallarinda yayinlandi.

Samsun AB Bilgi Merkezi'nden Farkindalik Videosu
Samsun Ticaret ve Sanayi Odasi (TSO) bünyesinde 1997 yilindan beri çalismalarini sürdüren Samsun AB Bilgi Merkezi, farkindalik olusturan projelerine devam ediyor. Son olarak, ‘Koruyup Kolla Askla’ farkindalik kampanyasi çerçevesinde, iklim degisikligine dikkati çekmek ve çocuklarla çevre bilinci olusturmak amaciyla bir video film hazirladi. Çocuklarla birlikte hazirlanan kisa video film, Samsun TSO ve Samsun AB Bilgi Merkezi’nin sosyal medya kanallarinda yayinlanarak, üyelerle bulustu.

Kisa film sosyal medya kanallarinda

Samsun AB Bilgi Merkezi’nin Türkiye’de faaliyette olan 19 Bilgi Merkezinden biri oldugunu belirten Samsun TSO Yönetim Kurulu Baskani Salih Zeki Murzioglu, “Samsun AB Bilgi Merkezi, bölgesel ve küresel gündemin bilincinde olarak çocuklar, gençler, kadinlar gibi toplumun farkli kesimleri ile dikkat çekici etkinlikler düzenleyerek; yerelde farkindaligi artirmaya çalismakta. Farkindalik çalismamizin son ayagi ‘Koruyup Kolla Askla’ kampanyamiz çerçevesinde hazirlanan ve Odamiz ile Samsun AB Bilgi Merkezi sosyal medya kanallarinda yayinlanan video filmimizdir” dedi.



Amaç, küçük yasta çevre bilinci olusturmak

Konusmasinda, iklim degisikliklerinden dolayi dünyanin dört bir yaninda yasanan yikimlara, afetlere isaret eden Baskan Murzioglu, “Artik iklim degismekte ve artik dünyamizi yikici etkilerle zorlamaktadir. Bilindigi üzere iklim degisikliginin çevreye etkileri ile mücadele ve çevrenin korunmasi bu yüzyilda insanligin önündeki en büyük zorluklar arasinda ilk sirada yer almaktadir. Bir çocugun çevreye karsi sorumluluk hissetmesi için dogayi sevmesi gerekir. Sevmesi için bitkileri koklamasi, dokunmasi, toprakla oynamasi, hayvanlari izlemesi, dogayi deneyimlemesi gerekir. Bu ona, çevreye ait oldugu ve çevrenin parçasi oldugunu hatirlatir ve ileride kendini ait hissettigi yerin temiz tutulmasina ve korunmasina özen gösterir. Hükümetler büyük degisiklikler yapmak zorunda ama bireylerin de üzerlerine düsen görevler mevcut. Küçük yaslardan itibaren olusmus çevre bilinci ile farkindalik sahibi bireyler olarak, hep birlikte, çevremizi askla koruyup kollayacagiz. Bu amaç dogrultusunda biz de bir farkindalik çalismasi gerçeklestirdik. Filmin hazirlanmasinda emegi geçen MAD School ögretmenleri ve ögrencilerine, özgün müzik için müzik ögretmeni Yasin Murat Sütçü’ye ve sarkiyi seslendiren Cansu Oktay’a tesekkürlerimi sunuyorum” diye konustu.

Kaynak: İHA