Sadikoglu Açiklamasi 'Inovatif Çalismalarin Her Daim Destekçisiyiz'

Malatya Ticaret ve Sanayi Odasi (MTSO) Baskani Oguzhan Ata Sadikoglu, Inönü Üniversitesi Malatya Teknopark’ta yer alan bir sirketin Türkiye’nin ilk yerli antikor test kitini gelistirdigini belirterek, “Istirakleri arasinda yer aldigimiz teknoparkta basarili islere imza atilmasi bizleri de ziyadesiyle memnun ediyor. Malatya TSO olarak, bu denli inovatif çalismalarin her daim destekçisiyiz” dedi.

Sadikoglu Açiklamasi 'Inovatif Çalismalarin Her Daim Destekçisiyiz'
MTSO’nun da istirakleri arasinda yer aldigi Inönü Üniversitesi Malatya Teknopark’ta sirket kuran Inönü Üniversitesi Tip Fakültesi Fizyoloji Ana Bilim Dali Ögretim Üyesi Prof. Dr. Sedat Yildiz, Adiyaman Üniversitesi Tip Fakültesi Fizyoloji Ana Bilim Dali Ögretim Üyesi Cihat Uçar ve Inönü Üniversitesi Tip Fakültesi Fizyoloji Ana Bilim Dali Arastirma Görevlisi Faruk Disli yaptiklari çalisma sonucunda ELISA tabanli antikor test kiti gelistirdi.

Ilk yerli antikor test kiti

“Quanticor” adi verilen test kitinin korona ile mücadelede önemli bir katki sunacagini belirten Malatya TSO Baskani Oguzhan Ata Sadikoglu, “Istirakleri arasinda yer aldigimiz Inönü Üniversitesi Malatya Teknopark’ta kurulan sirketlerin basarili islere imza atmasi bizleri de ziyadesiyle memnun ediyor. Dünya sagligi olarak ciddi bir süreçten geçtigimiz bu dönemde hocalarimizin kafa yorup antikor test kiti gelistirmesi hem ilimiz hem ülkemiz hem de insanlik adina önemli bir gelismedir. Gelistirilen kitin Saglik Bakanligi Halk Sagligi Genel Müdürlügü’nden güvenirlik ve dogruluk onayi almasi, Dünya Saglik Örgütü (DSÖ) ve ABD’nin uyguladigi kriterlere uyumlu olmasi ve ELISA testi olarak geçerlilik ve güvenlik çalismasi bakimindan onay alan ilk yerli test olmasi önem arz ediyor. Yapilan çalismayi ve emek veren hocalarimizi tebrik ediyorum. Inönü Üniversitesi Malatya Teknopark’ta çalisma yürüten tüm firmalarin her türlü fikirlerine destek olan ve katki sunan Inönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kizilay’a da tesekkürlerimi sunuyorum. Malatya TSO olarak, bu denli inovatif çalismalarin destekçisi oldugumuzu ve bizlere düsen katkiyi da sunmaya hazir oldugumuz belirtmek isterim” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA