(Özel) Manavgat Selale'sinden Su Alan Yangin Helikopterinin Rüzgari, Gölgelikleri Uçurdu

Antalya’nin Manavgat ilçesine bagli Hatipler Mezarliginda çikan yangina müdahale eden yangin helikopteri, Manavgat Selalesi’nden su alirken, selale yakininda bulunan vatandaslarin korku dolu anlar yasamasina neden oldu. Insanlarin ciddi anlamda büyük korku yasadigini belirten Selale tesis yetkilisi Mete Keçer, “Suyu buradan almak zorunda kaldilar. O esnada da tam ögle yemegi vaktiydi ve müsteriler vardi. Ciddi manada sezlonglar, semsiyeler, gölgelikler insanlarin üzerine uçustu. Insanlar da büyük bir panik yasadilar” dedi.

(Özel) Manavgat Selale'sinden Su Alan Yangin Helikopterinin Rüzgari, Gölgelikleri Uçurdu
Manavgat Hatipler Mezarliginda çikan yangin, mahalle sakinleri, orman isletme, Antalya Büyüksehir Belediyesi ve Manavgat Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlügü ekiplerinin müdahalesi sonucunda kisa sürede söndürülürken, yangini ilk gören mahalle sakinleri yanginin mezarlikta kovanlari bulunan aricinin tütsü yapmasi sirasinda ormana ates kaçirmasi sonucunda meydana geldigini iddia ettiler. Diger taraftan yangina müdahalede bulunan helikopterin irmaktan su almasi sirasinda selalede bulunan turistlere korku dolu anlar yasattigi bildirildi.

Helikopterin daha önceki yanginlarda selalenin alt ve üst kismindaki genis alanlardan su aldigi, bu kez alt kismindaki genis alanda yüzen sahislar olmasi nedeniyle selalenin hemen altindan su aldigi ve inip kalkarken etrafa saçtigi rüzgarin selaledeki gölgelikleri havada uçusturdugu bildirildi.

Bazi vatandaslarin cep telefonu ile çektigi görüntülerde helikopterin irmaktan su almasi, etrafa saçtigi rüzgar ve gölgelikler havada uçusurken kaçan müsteriler görüldü.



“Sezlonglar, semsiyeler, gölgelikler insanlarin üzerine uçustu”

Selalede tesis yetkilisi olarak görev yapan Mete Keçer, “Daha önce yangin söndürme helikopteri geldiginde ya asagidan aliyordu suyu ya da selalenin üst tarafindan aliyordu. Sanirim insanlar yüzdükleri için asagiya yaklasamadilar. Suyu buradan almak zorunda kaldilar. O esnada da tam öglen yemegi vaktiydi ve müsteriler vardi. Ciddi manada sezlonglar, semsiyeler, gölgelikler insanlarin üzerine uçustu. Insanlar da büyük bir panik yasadilar” diye konustu.

Kaynak: İHA