Kizilay Açiklamasi 'Haberde Iddia Edildigi Miktarda Bir Huzur Hakki Ödentisi Söz Konusu Degildir'

Kizilay, bir gazetede yayinlanan haberle ilgili, “Haberde iddia edildigi miktarda bir huzur hakki ödentisi söz konusu degildir. Kizilay Genel Baskani Dr. Kerem Kinik’a, mevzuat geregi Yönetim Kurulu baskanliklarini da yapmasi nedeniyle tahakkuk eden ödentinin nasil kullanildigi bu konuyla ilgili daha önceki açiklamamizda yer almaktadir” açiklamasini paylasti.

Kizilay Açiklamasi 'Haberde Iddia Edildigi Miktarda Bir Huzur Hakki Ödentisi Söz Konusu Degildir'
Kizilay, bir gazetede yer alan Kizilay ile ilgili haberle iliskin açiklama yapti. Gazetede yer alan bagimsiz denetim raporunun ilgililerin erisimine açik oldugu belirtilirken, “Kizilay bünyesinde çalisan yaklasik 11 bin profesyonel ile olusturdugu Kan Hizmetleri, Afet ve Insani Yardim kapasitesinin sürdürülebilirligi açisindan kökleri tarihimizde çokça bulunan “Vakif Akari” gelenegini modernize ederek Kizilay Yatirim modeli ile devam ettirmektedir. Türk Kizilay’in faaliyet alanina destek amaçli kurulmus sirketleri barindiran Kizilay Yatirim sirketlerinin tek sahibi Türkiye Kizilay Dernegidir. Bu nedenle haber içerisinde yer alan ve Kizilay’in sahip oldugu varliklarin sirketlere aktarildigini düsündüren tüm ifadeler gerçek disidir. Yatirim Grubunun kullandigi fabrika, hastane ve benzeri tasinmazlarin tamami Türkiye Kizilay Dernegi’ne aittir ve sirketler bu tasinmazlar için kira ödemektedir” denildi.

Kasim 2018’den itibaren Türkiye Kizilay Dernegi’ne 150 milyon lira gelir ve 15 milyon lira da kira olarak aktarildigi açiklanirken, “Yine ayni tarihlerde Kizilay’a daha fazla gelir kazandirmak için olusturdugu özkaynaklari ile 200 milyon TL tutarinda da yatirim yapmistir. Bunlarin içerisinde Erzincan ve Afyonkarahisar’da yeni maden suyu hatlari, Malatya’da büyük yerlesim sistemleri fabrikasi gibi yatirimlar bulunmaktadir. Kizilay Yatirim, ilgili gelir getirici sirketleri isletmeye basladiktan sonra satislarini ciro bazinda 4 kat, kârlilik bazinda ise 9 kat artirmistir” ifadelerine yer verildi.

Ayrica yapilan açiklamada, Kizilay Gelir Getirici Sirketlerinde bugün itibariyle bin 513 kisinin çalistigi bilgisi verilirken sunlar kaydedildi.

“Haberde iddia edildigi miktarda bir huzur hakki ödentisi söz konusu degildir. Kizilay Genel Baskani Dr. Kerem Kinik’a, mevzuat geregi Yönetim Kurulu baskanliklarini da yapmasi nedeniyle tahakkuk eden ödentinin nasil kullanildigi bu konuyla ilgili daha önceki açiklamamizda yer almaktadir. Bu gerçeklerden sonra sunu belirtmek isteriz ki; Kizilay’a yönelik haksiz ve ölçüsüz elestirilerin ne ülkemizdeki ne de dünyanin dört bir yaninda Kizilay’i bekleyen ihtiyaç sahiplerine hiçbir faydasi yoktur. Kizilay 153 yildir merhametli milletimizin iyilik bayragini dalgalandirmaktadir ve dalgalandirmaya devam edecektir.”
Kaynak: İHA