IYI Parti Genel Baskani Aksener, Sel Bölgesi Bozkurt'u Ziyaret Etti Açiklamasi

'Arkadaslarimizin bizlere verdigi bilgi su; burada esnaf, küçük esnaf, tüccar degil. Dolayisiyla teknik arkadaslarin acilen söyledigi borçlarinin silinmesi, o yapilamiyorsa 2 yil mutlaka faizsiz ödemesinin ertelenmesi'

IYI Parti Genel Baskani Meral Aksener, sel felaketinin yasandigi Kastamonu'nun Bozkurt ilçesini ziyaret etti.

Ilçeyi gezerek vatandaslarla sohbet eden Aksener, yetkililerden sel hakkinda bilgi aldi.

Aksener, gazetecilere yaptigi açiklamada, sel bölgesindeki vatandaslara geçmis olsun dileklerini iletti.

Olayin ardindan IYI Parti Genel Sekreteri'nin bir grup partiliyle bölgeye geldigini anlatan Aksener, "Ardindan buradan sorumlu milletvekilimiz, Aydin Sezgin Bey geldi. Bedri Yasar Bey'in baskanliginda bir teknik ekip geldi. Biz hem iktidara hem Meclis'teki milletvekillerine hem de teknik olarak buranin neye ihtiyaci oldugunu iletmek, onu gündemde tutmak için benim baskanligimda bir heyet olarak geldik. Muhalefetin görevi bu. Yapilanlardan Allah razi olsun. Emegi geçen herkesten, basta siz olmak üzere. Dikkat ederseniz ben bütün çadirlara ugradim, 'Geçmis olsun' ve 'Allah razi olsun' dedim." ifadelerini kullandi.

Çok büyük bir afet yasandigini vurgulayan Aksener, "Dolayisiyla eksiklerin giderilmesi lazim. Arkadaslarimizin bizlere verdigi bilgi su; burada esnaf, küçük esnaf, tüccar degil. Dolayisiyla teknik arkadaslarin acilen söyledigi borçlarinin silinmesi, o yapilamiyorsa 2 yil mutlaka faizsiz ödemesinin ertelenmesi." dedi.

Insanlarin gönlünün rahat tutulmasi gerektigine isaret eden Aksener, "Burada pek çok yer yikilacak. O insanlarin gönüllerinin rahat tutulmasi gerekiyor. '3 evim, 2 dairem gitti, benim durumum ne oldu' endisesi yasanmamasi gerekiyor. Buradaki tespitlerimizi önce resmi olarak paylasacagiz, ondan sonra burayi gündemde tutmaya devam edecegiz." diye konustu.

Kaynak: AA