ILKE Vakfi STK'larin Kendi Karnelerini Çikarabildigi Projeyi Tanitti

STK'larda Kurumsal Öz Degerlendirme Modeli, hazirlanan web sitesi ile kurum ve kuruluslarin dijital platformda öz degerlendirmelerini yapma firsati sunuyor Sistem kullanicilara, insan kaynaklari yönetiminden etkinlik yönetimine, gönüllü yönetiminden denetime kadar kapasite gelisimleri için önemli olan 10 temel basliktan her biri için ayri ayri ayrica istenirse bütüncül bir sekilde kurumsal öz degerlendirme imkani sagliyor.

ILKE Ilim Kültür Egitim Vakfi (ILKE) çatisi altinda yer alan Toplumsal Düsünce ve Arastirmalar Merkezi (TODAM), sivil toplum kuruluslarinin kapasitesini gelistirmeyi hedefleyen "STK'lar için Kurumsal Öz Degerlendirme Modeli" projesini tamamladi.

ILKE Vakfindan yapilan açiklamaya göre, Yenikapi Mevlevihanesi'nde düzenlenen programla proje, kamu ve sivil toplum kuruluslarina tanitildi.

Açilis konusmasini yapan ILKE Vakfi Yönetim Kurulu Baskani Lütfi Sunar, STK'larin önemine vurgu yaparak yakin zamanda yasanan afetlerde sivil toplum kuruluslarinin çok hizli sekilde aksiyon aldigini ifade etti.

STK’larin normal zamanlarda da çok önemli toplumsal katkilar ortaya koydugunu dile getiren Sunar, "Fakat bizde maalesef pozitif duygulardan beslenen yanlis anlayislar var, gönüllülük hayir mantigi ile yapildigi için çokta fazla ölçülmemesi ya da kurumsallastirilmamasi, gelistirmelere yönelik hedeflerin konulmamasi gibi bir takim handikaplarimiz var." diye konustu.

Dünyanin birçok yerinde yönetim alaninda ortaya çikan yeni modellerin oldugunu ve bunlarin sivil toplum alanina da uygun bir sekilde aktarildigini dile getiren Sunar, sorunlari daha etkin çözmek için kurumlarin kapasitelerini gelistirmesi gerektigine degindi.

Hazirladiklari proje ile STK’larin kendilerini nesnel bir sekilde sisteme girip degerlendirebildigini anlatan Sunar, sistemin sundugu seviye önerilerine göre gelistirmesi gereken alanlarini görebildigi bir internet sitesi hazirladiklarini kaydetti.

ILKE Vakfi Mütevelli Heyet Baskani Nihat Erdogmus ise vakif olarak sivil toplum alanini önemsediklerini belirterek, bu amaçla kurduklari Kurumsal Yönetim Akademisi’nde, strateji gelistirme, organizasyon, yönetim süreçleri ve insan kaynagi olusturulmasi gibi birçok konuda çalismalar yürüttüklerini aktardi.

Açilis konusmalarinin ardindan Kurumsal Yönetim Akademisi Koordinatörü Merve Bircan Altinsoy gerçeklestirdigi sunum ile modelin metodoloji, hazirlik ve gelisim süreçlerinden bahsederek, internet sitesinin kullanimi hakkinda katilimcilari bilgilendirdi.

- STK'larin kurum karnesi olusturuluyor

STK'larda Kurumsal Öz Degerlendirme Modeli, hazirlanan web sitesi ile kurum ve kuruluslarin dijital platformda öz degerlendirmelerini yapma firsati sunuyor.

Sistem kullanicilara insan kaynaklari yönetiminden etkinlik yönetimine, gönüllü yönetiminden denetime kadar kapasite gelisimleri için önemli olan 10 temel basliktan her biri için ayri ayri ayrica istenirse bütüncül bir sekilde kurumsal öz degerlendirme imkani sagliyor.

Kurumlar sorulari cevaplandirarak degerlendirmelerini yaptiktan sonra cevaplandirilan basliklara ait bir kurum karnesi olusturuluyor, karne içerisinde kuruma gelistirmesi gereken alanlar için yazili ve görsel gelistirme önerileri sunuluyor.

Internet sitesine odm.ilke.org.tr adresinden ulasiliyor.

Kaynak: AA